Ce presupune testarea TORCH a femeilor gravide

Data publicării:
dr andrei rogoz

Femeia însărcinată trebuie să facă analize și investigații periodice, pentru întâmpinarea unor afecțiuni care ar pune în pericol evoluția fătului. Azi vorbim despre testarea TORCH pentru depistarea bolilor infectioase la mamă si făt cu dr. Andrei Rogoz, medic primar Boli infecțioase.

Analizele în timpul sarcinii, alături de monitorizarea imagistică, sunt extrem de importante pentru dezvoltarea optimă a fătului, dar și pentru prevenirea unor potențiale complicații și gestionarea lor într-un mod corespunzător, în cazul în care apar. Testarea TORCH este una dintre recomandările pe care medicul obstetrician le face gravidei, cu scopul identificării unor infecții grave pentru făt, precum toxoplasmoza, rubeola, citomegalovirusul, infecția cu virusul herpetic, sifilisul.

Pentru o naștere fără probleme, în siguranță, sarcina trebuie pregătită chiar de dinainte de concepție. Ulterior, trebuie monitorizată cu atenție, respectând toate indicațiile medicului. Urmărirea sarcinii și nașterea este recomandat să se realizeze într-o maternitate care să facă parte dintr-un spital multidisciplinar, care să asigure servicii medicale complete, adaptate nevoilor fiecărei gravide în parte.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri