RAPORT DE ȚARĂ. Ce a mai rămas din industria de top a județului Teleorman

Data publicării:
zimnicea

Rulmentul din Alexandria are în continuare succes, dar tehnologizarea şi aparatura modernă de producţie au lăsat un gust amar angajaţilor.

Efectele industrializării se pot vedea la fabrica Rulmentul. din Alexandria. Dacă înainte de Revoluţie aici câteva mi de oameni aveau un loc de muncă, după ce fabrica a fost preluată de un învestitor japonez, au mai rămas puţin peste o mie. În schimb, producţia de rulmenţi a rămas similară cu cea de dinainte de 1989.

Şi vechea fabrică de ţevi din Zimnicea a mizat tot pe modernizare, cu aceleaşi efecte.

Din 1978, fabrica de ţevi de oţel din Zimnicea a devenit cunoscută pe plan naţional şi internaţional. Poate fi considerată o performanţă că uzina reuşeşte să devină performantă şi după Revoluţie, desi inainte aici erau aproape 900 de angajaţi. Acum, ei sunt puţin peste 200.

Totuşi, ca producţie, aceasta este peste valorile înregistrate înainte de 1989.

La Turnu Măgurele, în vremurile bune, peste 3.000 tone de îngrăşământ părăseau Combinatul. Acum, şi 500 de tone reprezintă un record.

„Combinatul este foarte important pentru oraşul Turnu Măgurele, aici sunt cei mai mulţi angajaţi. Înainte de 1989, lucrau 11.000 mii de muncitori în mai multe secţii. Cu timpul, ele s-au închis, au rămas puţine instalaţii, a mai rămas una de amoniac din 3, 2 de uree, una de amoniu şi una de acid azotic. Ca angajaţi, aproape 1000 de muncitori”, spune viceprimarul din Turnu Măgurele, Florentin Cristea.

Fără prea multe variante de angajare, oraşele judeţului Teleorman par a se stinge încet, dar sigur. Pentru mulţi, fabricile care încă mai funcţionează la capacitate mai mică sunt singură şansă de a mai rămâne în locul natal.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri