Digi24, premiată la Gala APTR. Reportajele despre Ziua Regalității, distincția pentru cel mai bun documentar istoric

Data publicării:
toni dohotariu-1

Actualizare 21.35. Postul de televiziune Digi24 a fost premiat la gala APTR. Seria de reportaje despre Ziua Regalităţii a obţinut o distincţie pentru cel mai bun documentar istoric la premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România. 

„Cât timp regii României au lipsit din manuale, au lipsit din cărţile de istorie şi mai ales au lipsit din dezbaterea deschisă şi publică a istoricilor, României nu i-a fost bine. Campania Digi24 a fost un gest de reconstruire a acestui chip, de reconstruire a identităţii”, a afirmat Elena Vijulie, jurnalist Digi24.

„Noi nu am pledat pentru reinstaurarea monarhiei în România. Noi am spus cine sunt regii României”, a completat aceasta.

„Am reuşit, prin reportajele noastre, de-a lungul unei întregi săptămâni, să vorbim despre lucruri necunoscute în istorie sau despre lucruri care au fost înţelese greşit”, a adăugat și Cătălin Bălan, reporter Digi24.

Toni Dohotariu, producător general al Departamentului de producție al Digi24

_________________

Nominalizarea pentru Digi24 vine la categoria „Documentar” pentru programul special difuzat pe 10 mai anul acesta, Ziua Independenței și a Regalității.

Este vorba despre o serie de reportaje, comentate în cadrul unei ediții speciale moderate Luca Niculescu.

Juriul a apreciat abordarea îndrăzneață, sintetică, echilibrată și mai ales completă a faptelor, dincolo de mistificări sau de propaganda comunistă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri