Video 70 de persoane evacuate după o dezinsecție într-un bloc din Timișoara. Specialiștii au detectat substanțe periculoase

Data actualizării: Data publicării:
oameni evacuati care stau in fata blocului
70 de oameni, între care 12 copii, au fost evacuați dintr-un bloc din Timișoara. Foto: Captură Digi24

ACTUALIZARE. Echipajul CBRN al ISU Timiş a detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial de la parterului blocului din Timişoara în care s-a efectuat o dezinsecţie, marţi seara, în urma căreia 70 de persoane au fost evacuate. Oamenii vor petrece noaptea în unități de cazare puse la dispoziție de primărie și ISU. 

"În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare, se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Municipiului Timişoara şi ISU Timiş", a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Știrea inițială:

70 de persoane, între care 12 copii, au fost evacuate marți seara dintr-un bloc din Timișoara pentru că în imobil s-a simțit un miros suspect. În clădire a avut loc o o acțiune de deratizare la subsol, unde funcționează o cofetărie. Oamenii au simțit mirosul puternic și au sunat la 112.

Timișorenii au reclamat că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecție la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale. La locul incidentului a sosit și un echipaj de specialiști în accidente chimice sau radiologice. 

Ministrul Sănătății trimite o echipă de control la Timișoara

Ministerul Sănătății a ordonat o anchetă în cazul blocului evacuat din cauza unui miros puternic. De asemenea, primarul Dominic Fritz a vorbit cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului. 70 de persoane au fost evacuate marți seara după ce la parterul blocului a fost făcută deratizare.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri