Ciolacu anunță eliminarea „taxei pe boală” pentru gravide și bolnavii de cancer

Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - BRIEFING - 21 MAR 2024
Premierul României, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/George Călin

Marcel Ciolacu a anunțat joi în ședința de Guvern o Ordonanță de urgență pentru scutirea de la plata contribuţiei pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a cazurilor de urgenţă. 

„Începem astăzi prin a rezolva, așa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență”, a anunțat Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

„Dacă este nevoie,chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi, fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, a mai spus premierul.

Prim-ministrul a subliniat că prin aceeași Ordonanță sunt alocați bani pentru mamele cu venituri mici.

„Prin același proiect sprijin tinerele mame defavorizate cu venituri mici sau aflate în situații critice de viață. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenție este extrem de necesară”, a spus Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Propunem un ajutor de 2000 de lei acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene”, a completat premierul.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri