Video Cum se trimite un pomelnic online la Catedrala Mitropolitană Iași. Plata se face cu cardul

Data actualizării: Data publicării:
pomelnice online
Enoriașii pot trimite pomelnice online. Foto: Captură video Digi24

Pomelnice online - este noua opțiune pentru cei care vor să fie pomeniți la slujbe de preoții de la Catedrala Mitropolitană din Iași. Funcționează ca orice sistem obișnuit de cumpărături online. Plata se face pe internet, cu cardul.

Preoții de la catedrala Mitropolitană din Iași spun că au apelat la tehnologie pentru că primeau zilnic zeci de telefoane de la oameni din toată țara, dornici să transmită un pomelnic de la distanță. Așa că a apărut varianta online.

„Dacă sunt oameni care vin de departe care nu pot să ajungă aici, măcar prin rugăciune, trimit un pomelnic”, spune un tânăr pentru Digi24.

„Tehnica este binevenită, dar folosită în scop bun. Cine nu poate veni și e foarte departe, este foarte bine”, mai declară o enoriașă.

Pomelnicele online se pot trimite chiar de pe site-ul Catedralei Mitropolitane din Iași. Trebuie precizat mai întâi dacă este pentru vii sau pentru cei adormiți, se completează apoi detaliile, se introduc datele cardului bancar și odată plata efectuată pomelnicele ajung la preoții de la catedrală.

„Nu există o sumă exactă impusă pentru pomelnice, drept urmare, fiecare enoriaș plătește cât consideră de cuviință. „Este o măsură excepțională creată pentru a veni în sprijinul acestor oameni care nu puteau ajunge, aici, la catedrală. Noi încurajăm prezența la Mitropolie”, precizează Lucian Apopei, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Zilnic, pe durata fiecărei slujbe de la Catedrala Mitropolitană din Iași, sunt preoți care au drept sarcină să citească pomelnicele și să se roage pentru cei care le-au trimis.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri