Liviu Pop: Profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul de sport

Data publicării:
liviu pop_govro
Foto: gov.ro

Profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport, a anunţat, luni, în judeţul Vrancea, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a ţinut să sublinieze că nici părinţii, şi nici ministrul nu vor lua decizii în acest sens.

"Profesorii vor decide, conform legii. Profesorii vor decide dacă vor lucra sau nu cu manuale de sport, fiecare în parte va decide dacă are nevoie de manual pentru ora de sport, nu vor decide părinţii sau ministrul Educaţiei. El poate spune: «ţineţi manualul acasă şi îl aduceţi atunci». Daţi-i dreptul profesorului să facă asta, parcă prea mulţi se pricep la educaţie şi numai profesorul nu”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, declara, în urmă cu o săptămână, la Alba Iulia, că manualul de Educaţie fizică şi sport foloseşte atât profesorului, cât şi elevului şi părintelui, recomandându-le celor care critică aceste manuale să le consulte mai întâi în format electronic pentru că vor fi postate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

”Nu văd care e problema apariţiei unui manual, atâta timp cât nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic”, afirma Liviu Pop.

Întrebat ce va conţine manualul de Educaţie fizică şi sport, Pop a explicat că vor fi informaţii de care au nevoie şi elevii, şi părinţii, şi profesorii.

Ulterior, premierul Mihai Tudose a afirmat că este "convins" că a fost o "glumă" a ministrului Educaţiei, Liviu Pop, dar că, dacă el reuşeşte să aducă toate manualele necesare în clase la începerea şcolii, poate să prezinte şi un "manual de colorat la sport".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri