Profesorul Radu Gologan: E mai greu să-i educăm pe copii în spiritul muncii ordonate

Data actualizării: Data publicării:
radu gologan

Este mai greu să-i educăm pe copii în spiritul muncii ordonate”, a declarat la Digi24 profesorul Radu Gologan. El a subliniat că acesta este un aspect la care România a pierdut mult, acest lucru fiind consecinţa multitudinii de informaţii.

Profesorul Radu Gologan apreciază că România ar trebui să îşi păstreze tradiţia şcolii de excelenţă. În privinţa modelului de învăţământ pe care am putea să îl preluăm, Radu Gologan explică faptul că cele din Orientul Îndepărtat sunt foarte greoaie pentru copilul din ziua de azi.

„Rezultatele pe care le dau sunt fantastice. Copiii din zonele respective iau majoritatea premiilor şi a medaliilor, nu ştiu ce se va întâmpla în 30 de ani. Nu cumva vor obosi acele minţi?

Siigur, în România şi Europa nu putem face asta, probabil cu cât ne apropiem de sud, unde e mult soare şi bucuria de a te distra, lucrurile se duc, dar până la urmă rezultatele ştiinţifice obţinute de copiii din SUA, Europa, China sunt aceleaşi. E foarte interesant că lucrurile se egalizeaz”, argumentează profesorul.

Potrivit acestuia, e mai greu ca noua generaţie să fie controlată în spritul muncii ordonate: „Aici am pierdut mult, deşi domnul ministru spune că şcoala e ca o cazarmă, sigur că are dreptate, dar din păcate, nu mai reuşim să îi educăm pe copii, cel puţin pe cei buni, într-o ordine.

Sunt foarte multe informaţii care vin din toate părţile. Copiii la matematică sunt pregătiţi o dată la şcoală, unde au o informaţie foarte mare, mai au şi o persoană care îi pregăteşte în privat, vin şi la pregătirile noastre. Fiecare le spunem altceva, dar ei nu iau o carte de matematică de la a la z să îşi facă temele de la la z. E o oarecare fuşăreală. Asta se simte, concursurile de matematică sunt ca şi cele de gimnastică, dacă ai făcut o mică greşeală, se punctează”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri