Acțiune DIICOT, sabotată din interior. Mai multe persoane au dispărut, la pont, înaintea perchezițiilor

Data publicării:
politia duba

Mergeau la sigur, numai acolo unde ştiau că dau peste mulţi bani: case ale milionarilor, magazine de bijuterii scumpe sau firme prospere. Plănuiau lovitura atât de bine încât totul trebuia să dureze, cu ochii pe ceas, maximum două minute. Vreme de cinci ani, au fost un fel de Ocean's Eleven de Timişoara: erau 12 bărbaţi în cea mai teribilă bandă de hoţi din zonă. Azi, după o operaţiune de amploare a DIICOT, doi bărbaţi suspectaţi că fac parte din bandă au fost prinşi şi duşi la audieri.

Doar doi dintre membrii grupării au fost prinşi de oamenii legii. Ceilalţi, spun anchetatorii, ar fi fugit de la domiciliile lor după ce chiar un poliţist din Timiş i-ar fi anunţat că vor fi săltaţi.

12 persoane făceau parte din grupare şi aveau o strategie clară: ţinteau doar în locuinţe în care erau siguri că găsesc sume mari de bani şi bijuterii.

Loviturile erau minuţios pregătite, iar un jaf nu dura mai mult de 2 minute.

Potrivit anchetatorilor, suspecții monitorizau atent locațiile vizate, aflau în detalii programul persoanelor păgubite și acționau abia după ce culegeau toate aceste informații.

De fiecare dată, hoţii distrugeau sistemele de alarmă şi pe cele de supraveghere şi îşi acopereau urmele cu spumă din extinctoare. Erau atât de pricepuţi încât, din 2012 şi până acum, au spart 21 de locuinţe, mai multe sedii de firmă sau magazine.

Ţinta primului jaf al lor a fost pictor renumit din Austria. I-au spart locuinţa din Timişoara şi i-au furat 1,2 milioane de euro.

Erau discreţi şi minuţioşi, dar nu treceau chiar neobservaţi. Vecina unuia dintre ei a observat tot felul de lucruri.

Vecină: Mi-a fost foarte teamă de el, am două reclamații depuse la poliție. Era un du-te vino, nu știai ce aduce, ce duce, nu știu ce. Veneau diferiți indivizi, parcau mașinile. Mutau dintr-o mașină în alta. Sacoșe, plase. Eu m-am certat cu el, m-a amenințat.

Pentru a transporta bunurile furate, hoţii foloseau două maşini cu plăcuţe de înmatriculare false sau furate de la alte maşini.

Anchetatorii au perchziționat și un service auto din partea de nord a orașului. Ei spun că hoții își depozitau o parte din bunurile furate aici și de asemenea, locația a devenit punctul de întâlnire unde spărgătorii își planificau următoarea lovitură.

Suspecţii prinşi sunt acuzați de constituire de grup infracțional, furt calificat și complicitate la furt calificat. Ceilalţi suspecţi sunt în continuare căutaţi de poliţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri