Cătălin Botezatu, declarații contradictorii despre Bamboo

Data actualizării: Data publicării:
botezatu

Designerul Cătălin Botezatu spune că nu există nereguli în privinţa documentelor Clubului Bamboo şi că acesta nu ar fi putut funcţiona dacă nu avea toate documentele la zi, el afirmând totodată că după tragedia din Colectiv s-au investit peste 100.000 de euro în noi materiale de protecţie împotriva incendiilor.

„Ieşiri de urgenţă mai multe decât aveam nevoie şi foarte largi. Când au venit pompierii, după 10-15 minute, nu mai aveau ce să evacueze şi oricum nu ar fi avut cum şi cu măşti şi fără măşti pentru că era fum. Nu mai aveau ce să facă. Oamenii au fost evacuaţi de personalul clubului, care a intrat cu tricourile ude la gură şi a scos oamenii de acolo”, a declarat Cătălin Botezatu.

Întrebat cum îşi explică amenzile din ultimele luni pentru exploatare necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi blocarea căilor de evacuare, el a spus: „Nici măcar nu se pune problema, erau semnalizate (căile de evacuare - n.r.). Cred că aveam sute de semnalizări din acelea verzi cu ieşire de urgenţă, aveam hidranţi, sute de extinctoare. Sunt foarte multe poveşti”.

De asemenea, întrebat dacă au fost contestate amenzile date de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, el a susţinut că nu ştie de existenţa lor: „Nu ştiu. Eu nu ştiu că sunt aceste amenzi. Noi am făcut tot ce se putea face în acest sens din momentul în care s-a întâmplat tragedia de la Colectiv şi s-a investit încontinuu”.

Acesta a ţinut să precizeze că în clubul Bamboo nu se fumează.

„Am văzut la televizor că au spus că s-au aruncat de la etaj. Clubul Bamboo nu are etaj. S-au aruncat în lac. Nu există lac acolo, este o mlaştină de 10 centimetri acoperită de încă 10 centimetri de zăpadă. S-au aruncat în piscină. Piscina este goală. Sunt nişte aberaţii. Dacă la noi în club cineva îşi aprinde ţigara, toţi bodyguarzii merg la ei sau sunt semnalizaţi cu lasere să stingă ţigările. Există zone în care se fumează şi lume merge la fumat”, a susţinut Cătălin Botezatu.

Întrebat dacă ştie sursa incendiului, el a spus că focul a pornit dintr-o zonă nu care nu se aflau oameni.

„Se spune că a luat foc în zona bucătăriei. Nu are nicio legătură cu bucătăria, nu are nicio legătură cu o narghileaua care ar fi luat foc, că focul ar fi plecat din mijlocul clubului. În niciun caz. Focul a pornit de undeva din stânga barului, este intrarea într-un alt club, într-un ballroom să spunem. Au ars 3.000 de metri pătraţi, a ars totul. Ideea e că în acea zonă nu intra nimeni”, a adăugat el.

Întrebat ce poate spune despre autorizaţia de funcţionare, Cătălin Botezatu a susţinut că toate documentele erau în regulă.

„La orice astfel de local, în fiecare lună apar noi cereri, noi reglementări. În fiecare lună ni se cere ceva. În ceea ce priveşte documentele, acestea vor fi depuse şi o să vedeţi că nu sunt nereguli. Nu poţi să funcţionezi, un club care se află în top 10 cluburi în lume, nu putea funcţiona pur şi simplu aşa. Dacă existau mici nereguli, ni se aduceau la cunoştinţă şi se remediau imediat. Nu îţi permiţi la un astfel de nivel să mergi mai departe. Sau dacă erau nişte nereguli atât de mari, clubul era închis. Nu te lasă nimeni, că eşti tu Bamboo, să mergi mai departe dacă ai nereguli foarte mari. După tragedia de la Colectiv s-au investit peste 100.000 euro în noi materiale de protecţie împotriva incendiilor”, a subliniat Botezatu, arătând că localul nu avea asigurare.

În ceea ce priveşte cauza incendiului, Botezatu a spus că şi el vrea să ştie care este sursa focului, scrie News.ro.

Întrebat dacă este acţionar al clubului Bamboo, Cătălin Botezatu a evitat să dea un răspuns clar. „Să spunem că sunt unul dintre oamenii care ţine la acest club”, a afirmat acesta.

Clubul Bamboo, care a fost distrus în totalitate în incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă, este operat de firma Morgana Invest SRL, deţinută de italianul Vincenzo Castellano şi de societatea Bambu Tei SRL. Această firmă are ca acţionari trei cetăţeni italieni şi o societate comercială înregistrată în Cipru, scrie Hotnews.

Vicenzo Castellano este nepotul lui Joshua Castellano, fondator al clubului în urmă cu 15 ani, când era partener în această afacere cu designerul Cătălin Botezatu.

Conform Registrului Comerţului, Morgana Invest SRL are zeci de domenii de activitate - cel principal este „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor” iar cele secundare, de la prelucrarea cărnii şi fabricarea zahărului până la betoane, mortare, comerţ cu ridicata, construcţii, autovehicule, intermedieri, servicii hoteliere, dar şi activităţi cinematografice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri