Filmul răpirii fetiței din Dâmbovița. Ce relevă analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere

Data actualizării: Data publicării:
imagini camera

Probele decisive, care au dus la punerea oficială sub acuzare a olandezului în cazul uciderii Adrianei Mihaela Fieraru, de 11 ani, sunt imaginile de pe camerele video din Dâmbovița. Ele refac filmul drumului fetei, dar și pe cel parcurs de mașina suspectă.

Anchetatorii spun că olandezul venise pentru a patra oară în România. Camerele de supraveghere au filmat-o vineri pe fetiță în maşina suspectului, la puţin timp după ce copila plecase de la şcoală spre casă. Acelaşi vehiculul a fost văzut şi în apropierea câmpului unde a fost găsit ieri trupul fetiţei. Suspectul este un individ care a avut probleme cu legea și în Olanda. Investigatorii au luat probe ADN din maşină, de pe corpul traumatizat al fetiţei şi aşteaptă rezultatul. Între timp, însă, suspectul s-ar fi sinucis. În ciuda acestui fapt, ancheta continuă.

Primele imagini cu fetița în drum spre casă

Iamginile au început să fie ridicate de polițiștii din Dâmbovița vineri seara, în jurul orei 19:30, atunci când părinții fetei de 11 ani au sesizat poliția din localitate că fata nu a mai ajuns acasă. În mod normal, fata sosea acasă în jurul orei 17:30, pentru că drumul de la școală până acasă dura 30-35 de minute.

Primele momente care au fost analizate de anchetatori sunt filmate de camera de supraveghere din curtea școlii unde învăța fata. 16:50 este ora care apare pe aceste camere, bine calibrate. Fata era îmbrăcată cu pantaloni roz și hanorac. Iese însoțită de alți colegi, unii par mai mari, alții de aceeași vârstă.

Mihaela Adriana Fieraru, la 300 de metri de casă

Următoarele cadre importante în această anchetă sunt surprinse aproximativ 20 de minute mai târziu, cam la 300 de metri de casa fetei. Era 17:17. Sunt ultimele imagini în care cea mică apare mergând spre casă. Este o cameră instalată la o locuință din apropierea casei familiei Fieraru, o cameră privată, așadar.

Camerele de supraveghere ale Primăriei, în schimb, au surprins mașina principalului suspect. Este ora 17:15, cu două minute înainte ca fata să fie văzută pentru ultima oară. Mașina este surprinsă pe o stradă din apropierea locului unde se afla fata respectivă. La momentul respectiv, la momentul în care au fost ridicate aceste imagini, este vorba de sâmbătă seara, nu numai acest Volkswagen Tiguan era în atenția anchetatorilor. Alte două autoturisme care au trecut în acel interval orar în aceeași zonă au fost avute în vedere. Șoferii au fost contactați de polițiști pentru a da informații despre fetiță, dacă au văzut-o sau dacă ei sunt cei care au luat-o.

Cele mai importante imagini

Un set de imagini sunt considerate însă esențiale în acest moment de anchetatori. Un minut după ce fata este surprinsă pentru ultima dată mergând singură pe stradă, adică la ora 17:18, mașina suspectă, Volkswagenul Tiguan, apare trecând în sens opus. Fata pare a fi pe bancheta din față. Imaginile nu sunt foarte clare, însă vedem o siluetă acolo, cu un obiect vestimentar roz. Aceasta este și proba pe baza căreia anchetatorii au decis să înceapă urmărirea penală pe numele bărbatului din Olanda, care închiriase mașina.

În sfârșit, într-un ultim set de imagini apare același autoturism închiriat de la o firmă din București. Sunt imagini filmate la 30 de minute după cele de mai înainte, este ora 17:38, în localitatea alăturată. Între cele două comune din județul Dâmbovița, distanța este suficient de mică, încât să fie parcursă de un autoturism care circulă cu viteza legală (50 de km la oră) în 3-4, poate 5 minute. Ei bine, mașina este surprinsă abia după 30 de minute și iese din această localitate vecină după patru minute, îndreptându--se cel mai probabil către București, unde mașina a fost predată firmei de închiriere.

Mașina suspectului, murdară de praf când a ajuns în localitatea învecinată

Polițiștii au observat însă că mașina merge cu geamurile coborâte, ambele geamuri din față, și se poate distinge că mașina este murdară, așa cum nu pare a fi în imaginile filmate în localitatea Gura Șuții. Este posibil ca autoturismul să fi ieșit de pe drumul principal, un drum asfaltat, pe câmp.

Pe câmp a fost găsit trupul fetei, în prima parte a zilei de duminică. Anchetatorii au transmis că în momentul declanșării căutărilor, fata era deja decedată și cel mai probabil a fost ucisă la scurt timp după ce a fost răpită de pe stradă.

Între timp, Ministerul Public din Olanda a confirmat luni, într-un comunicat, că cetățeanul olandez căutat în România pentru crima de la Gura Șuții a murit, după ce, din câte se pare, a intrat în mod intenționat cu mașina, luni după-amiază, într-un camion, în Olanda. Anterior, autoritățile române confirmaseră pentru Digi24 că olandezul suspectat de crimă s-a sinucis, informațiile fiind transmise de Poliția olandeză. Martorii au relatat că poliția olandeză a ajuns suspect de repede la locul accidentului, semn că suspectul era probabil deja sub supravegherea autorităților din Olanda.

Olandezul suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa, se numește Joop Visscher. El a venit în ţară miercuri şi a plecat sâmbătă. 

Citiți și: EXCLUSIV. Crima din Dâmbovița. Suspectul a mai fost acuzat de agresiune sexuală și violență

Primele concluzii ale legiștilor în cazul fetei ucise în Dâmbovița: Mihaela a murit strangulată

CTP: Olandezul l-a văzut pe Dincă și s-a gândit că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...