Olandezul suspectat că a ucis-o pe Mihaela, fetița de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis

Data actualizării: Data publicării:
WhatsApp Image 2019-09-23 at 17.52.00

Joop Visscher, olandezul de 47 de ani care este suspectat că a răpit-o și ucis-o pe Mihaela Adriana Fieraru, fetița de 11 ani din Gura Șuții, Dâmbovița, s-a sinucis. Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul ar fi intrat cu mașina deliberat în fața unui TIR, pe o șosea din Olanda.

ACTUALIZARE. Ministerul Public din Olanda a confirmat luni, într-un comunicat, că cetățeanul olandez căutat în România pentru crima de la Gura Șuții a murit, după ce, din câte se pare, a intrat în mod intenționat cu mașina, luni după-amiază, într-un camion. 

Citiți și: Primele imagini de la locul în care s-a sinucis presupusul ucigaș al fetiței de 11 ani din Dâmbovița. A intrat cu mașina într-un tir

EXCLUSIV. Crima din Dâmbovița. Suspectul a mai fost acuzat de agresiune sexuală și violență


Autoritățile române au confirmat pentru Digi24olandezul suspectat de crimă s-a sinucis, informațiile fiind transmise de la Poliția olandeză.

Olandezul suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa, a venit în ţară miercuri şi a plecat sâmbătă. 

Citește și: VIDEO | Fetița de 11 ani a fost găsită moartă după 3 zile, iar șeful Poliției Dâmbovița mulțumește... ca la Oscar

Mesajul transmis de Ambasada Olandei

Ambasada Olandei la Bucureşti a transmis, luni, pe Facebook, că autorităţile olandeze sunt pregătite să le ajute pe cele din România, cu privire la cazul uciderii fetei din Dâmboviţa, caz în care principalul suspect este un cetăţean olandez.

Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei tinere fete din Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt gata să îşi ajute partenerii români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, a anunţat, luni, pe pagina de Facebook, Ambasada Olandei la Bucureşti.

Autoritățile olandeze, la curent cu ancheta din România

Autorităţile olandeze sunt la curent cu investigaţia care îl vizează pe un cetăţean olandez, în România, în cazul uciderii unei fetiţe în judeţul Dâmboviţa, informează presa olandeză.

Ministerul olandez de Externe a transmis pentru cotidianul De Telegraaf că Ambasada Olandei din Bucureşti "a aflat din presă despre acest caz".

Un purtător de cuvânt al instituţiei a declarat pentru site-ul Gelderlander.nl: "Deocamdată, este vorba de un caz aflat în resortul Poliţiei române. Urmărim cazul în presă. Dacă putem oferi asistenţă, vom fi contactaţi".

Cetăţeanul olandez suspect de uciderea fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa putea fi blocat să iasă din ţară dacă procurorii ar fi emis un mandat de aducere, pentru a-l audia ca martor, spune un avocat specializat pe drept penal.

Avocatul Bogdan Păun a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cetăţeanul olandez, principalul suspect în cazul crimei din Dâmboviţa, putea fi împiediat că plece din România.

„Dacă doreau să-l blocheze să plece din ţară, puteau. Puteau emite un mandat de aducere, cel puţin, ca să-l audieze în calitate de martor. În astfel de situaţii iei măsuri urgente. Procedural, aveau toată acoperirea. Nu erau necesare probe concludente. Începi urmărirea in rem şi audiezi persoane care pot da indicii, având în vedere şi imaginile”, a declarat Păun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri