Hoţii terorizează unul dintre cele mai bogate județe din țară

Data publicării:
hoti

Bande de hoţi terorizează, fără să poată fi oprite, unul dintre cele mai bogate judeţe din ţară. Pagubele trec de şapte milioane de lei în ultimele patru luni în Timiş. De la magazine cu bijuterii până la vile extrem de bine păzite, nimic nu rezistă atacurilor. Poliţiştii nu au, pînă acum, niciun suspect.

Hoţii care terorizează Timişul au furat un portofel plin cu bani în numai 20 de secunde. Au intrat în grup într-o farmacie de la Timişoara şi în vreme ce un complice o ţinea de vorbă pe angajată, un bărbat a trecut de tejghea şi a socoticit într-o geantă. Anchetatorii nu au până acum niciun indiciu, la fel ca în cazul spargerii de la un magazin cu bijuterii de lux, prădat de cercei, coliere și brățări în valoare de 100 de mii de euro.

126 de firme şi aproape 300 de vile și apartamente au fost călcate de hoţi din ianuarie şi până luna trecută în tot judeţul Timiş. Poliţiştii cred că bandele primesc ponturi despre locuri pline cu valori după care îşi fac planul: ştiu exact ce trebuie să facă pentru a nu activa alarmele care sună la firmele de pază.

Toate sistemele de alarmă sau supraveghere video transmit mesaje către beneficiar pe telefonul mobil sau într-un dispecerat. Ei dacă sunt bruiate mesajele astea nu mai sunt alertate echipele de intervenție”, explică Sergiu Dăngulea, directorul general al unei firme de aparate de securitate.

Nici pensionarii nu scapă de atacurile hoţilor. O femeie de la Timişoara a găsit toată locuinţa răvăşită când s-a întors acasă. Cei care au prădat-o nu au găsit bani aşa că s-au mulţumit cu ce le-a picat în mână.

Noroc că a fost înainte de pensie, nu era după, că altfel era mai rău. Și lucruri așa din casă, așa porțelnuri, seturi ce am avut așa, două rânduri de cafea, de prăjituri”, povestește femeia.

Bandele de hoţi din Timiş au făcut în patru luni o pagubă totală care se apropie de echivalentul a două milioane de euro. Poliţiştii nu au până acum niciun suspect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri