Inconștiență pe munte: Sute de oameni au fost să vadă Sfinxul, în plin viscol. Trei turiști, găsiți în hipotermie

Data publicării:
sfinxul din bucegi iarna
În zonele montane a nins mult în ultimele zile. FOTO: Profimedia Images

Salvamont Buşteni a anunţat, marţi seară, că sute de oameni au urcat să vadă Sfinx-ul, deși este viscol. Trei turişti care s-au rătăcit au fost găsiţi în hipotermie şi duşi în siguranţă la o cabană, potrivit News.ro.

„Sfinx-ul din Bucegi a fost şi astăzi vizitat de sute de oameni. Se pare că nici măcar viscolul nu a reuşit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Bucegi, publicând pe Facebook imagini care arată condiţiile meteo din zonă.

Salvamontiştii anunţă că trei turişti din Bucureşti au fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Aceştia au fost găsiţi în ultimul moment cu hipotermie şi duşi de urgenţă la Baza de Salvare Montană Baba Mare. Mâine, în funcţie de starea lor şi de condiţiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte”, au mai transmis salvamontiştii.

În zonele montane a nins mult în ultimele zile.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă este mai consistent la altitudini de peste 1.800 m pe rama nordică a Carpaţilor Meridionali, unde depăşeşte local 50 cm.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri