Internship pentru studenți. Gratis în România, 6.000 de dolari pe lună în SUA

Data publicării:
25022013 20internship-51549

Câteva luni de internship într-o companie înseamna cât trei ani de facultate, spun angajatorii. Chiar și așa, puține firme primesc studenți în practica. Din cinci locuri disponibile într-o companie, de exemplu, doar unul are șansa sa fie și angajat.

„Companiile reclamă costurile prea mari cu un tânăr absolvent, pentru că trebuie să-i înveți de la capăt și e o investiție pe care nu și-o scot niciodată”, a explicat Anemarie Necşulescu, organizator de stagii de practică.

Un internship la o companie din România dureaza între două și șase luni, timp în care, studenții nu sunt platiți. Nu la fel se ntâmpla și în Statele Unite. Sunt companii globale care plătesc stagiarii, chiar și cu 6.000 de dolari pe lună.

Primele 6 companii după salariile oferite stagiarilor:

1.VMware - 6.704 dolari

2.EBay - 6.500 dolari

3.Exxon Mobil - 6.268 dolari

4.Facebook - 6.084 dolari

5.Google - 5.891 dolari

6.LinkedIn - 5.866 dolari

„Nu sunt de părere că intrenship-urile ar trebui plătite. Să faci teorie fără practică e ca și cum ai învăța o limbă străină pe care nu o vorbești”, este de părere Anca Bidian, angajator.

Mirela a făcut trei internship-uri într-un an, în trei domenii diferite. A învățat cum se organizează un eveniment, ce presupune industria de farmaceutice, dar și cum se face o analiză financiară. Nu a fost plătită pentru asta, dar are o experiență practică, studiile terminate și acum șanse duble de angajare. Are deja două oferte.

„Pentru experiența mea și studiile mele, cred că 20 - 24 de milioane ar fi un salariu bun pentru un începător”, a spus Mirela Niculescu, absolventă de facultate.

Julien este anul trei la Comerț. A facut un stagiu de trei luni la un producător de parfumuri, dar nu a fost cooptat în echipă. Spune că va mai încerca și la alte companii.

„Trendul e sa faci două, trei intrenship-uri ca sa prinzi un job bun. Noi, companiile, nu promitem slujbe, dar ele pot apărea”, a explicat Anemarie Necşulescu.

Mai multe organizații studențești din domeniul economic și IT organizeaza în luna martie înscrieri pentru stagii de practica și internship uri pentru aceasta vara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri