Poliţişti de frontieră, ameninţaţi cu toporul, bătuţi şi stropiţi cu benzină. Agresorii sunt cercetaţi în libertate

Data actualizării: Data publicării:
masina Politie de Frontiera atacata
foto: Politia de Frontiera

Bătuți, stropiți cu benzină și amenintați cu toporul. Doi polițiști de frontieră au devenit, din apărători ai legii, victime în războiul cu contrabandiștii de țigări. S-a întâmplat marţi noaptea, în Maramureș. În timp ce agenții agresaţi s-au dus la spital, echipa de intervenţie a Poliţiei de Frontieră a fost la rândul ei atacată de 30 de persoane şi a fost nevoită să tragă 4 focuri de avertisment. Două persoane implicate în agresarea oamenilor legii au fost reţinute, dar a fost decisă cercetarea lor în libertate.

"Incidentul s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în apropierea localității Repedea. Doi polițiști de frontieră au fost agresați și amenintați după au încercat să legitimizeze mai multe persoane care se aflau într-un autoturism pe care mai întâi l-au urmărit în trafic și apoi l-au oprit forțat", a relatat Izabela Jurasko, jurnalist Digi24.

"În momentul în care polițistul de frontieră s-a îndreptat spre autoturismul în cauză, conducătorul auto l-a lovit, acesta a picat, iar ceilalți ocupanți ai autoturismului au început să îl lovească atât pe el, cât și pe colegul lui care a intervenit", a detaliat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Scandalul a degenerat, iar doi dintre pasagerii autoturismului au trecut și la amenințări.

"Unul dintre bărbați a aruncat pe polițistul de frontieră un lichid cu miros de benzină și pe autospeciala poliției de frontieră, iar conducătorul auto l-a amenințat cu un topor", a continuat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Și echipa de intervenţie a Poliţiei de Frontieră, venită în sprijinul celor doi agenți agresați, a fost la rândul ei atacată de 30 de persoane. A fost nevoie de patru focuri de avertisment pentru ca spiritele să se mai calmeze.

Unul dintre cei doi polițiști de frontieră agresați, în vârstă de 41 de ani, a fost dus de la Unitatea de Primiri Urgențe din localitatea Poienile de sub Munte la Spitalul Orășenesc din Vișeu de Sus, cu leziuni multiple.

"Un traumatism cranio-cerebral acut, bosă frontal dreapta, o escoriație frontală, traumatisme provocate de un obiect contondent la nivelul umărului stâng, al mâinii drepte și ...toracice. De asemenea, a prezentat o intoxicație cu vapori de benzină și arsuri chimice provocate tot de benzină la nivelul feței și antrocervicale", a explicat dr. Gelu Moyș, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus.

Oamenii care locuiesc în comunele Repedea și Poienile de sub Munte se feresc să comenteze întâmplarea de frică. Există însa și voci printre localnici care susțin că polițiștii de frontieră ar face uneori abuz de putere. Două persoane implicate în agresarea oamenilor legii au fost reţinute, dar s-a decis cercetarea lor în libertate.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri