Sari la conținut

Preşedintele ANSVSA: Carnea alterată nu poate ajunge pe rafturi, în mod normal, într-un comerţ fiscalizat 

 

„Carnea alterată nu poate ajunge, în mod normal, pe rafturi, într-un comerţ fiscalizat. Dacă se întâmplă accidente, ca anumite societăţi să aibă astfel de carne, carnea respectivă are în primul rând modificări de culoare, de consistenţă şi de miros”, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Vlad Mănăstireanu a adăugat că ANSVSA nu a fost solicitată să participe la acţiunea de miercuri a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„Este o acţiune a DIICOT, a Antifraudei, o acţiune pentru care noi nu am fost solicitaţi. Direcţia Sanitară Veterinară Bucureşti este la două depozite. Nu există, până la acest moment, suspiciunea că acea carne ar fi alterată sau cu termen de valabilitate expirat”, a mai spus Mănăstireanu.

El a precizat că nu ştie despre ce carne este vorba în ancheta procurorilor.