Răzvan Băncescu, ASPA: Numărul hingherilor a fost suplimentat

Data publicării:
caini maidanezi mediafax 2 -7

Răzvan Băncescu a venit, marţi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a aduce documente în dosarul privind moartea copilului de patru ani ucis de câini în zona Parcului Tei.

Întrebat dacă din 2 septembrie a fost suplimentat numărul hingherilor, Răzvan Băncescu a spus că de la trei echipaje, cât au fost până acum, s-a ajuns la 11 echipaje. Acestea au primit mandat de capturare a câinilor de pe străzi şi transportare a acestora în adăposturi.

Răzvan Băncescu a precizat că marţi ar trebui să fie pe teren toate cele 11 echipaje, care vor ridica de pe străzi câinii, în principal pe cei găsiţi în haite. În teren sunt grupate câte două maşini, însoţite de inspectori de la Direcţia de Control, care au liste cu zonele în care au fost sesizate haite de câini, potrivit Mediafax.

Răzvan Băncescu a mai spus că luni au fost ridicaţi aproximativ 30-35 de câini, unii dintre aceştia din zonele grădiniţelor şi altor instituţii.

Oficialul ASPA a precizat că din 2 septembrie sunt înregistrate peste 200 de reclamaţii pe zi privind haite de câini aflate pe străzi, faţă de 70-80 până atunci.

El a adăugat, însă, că sunt şi situaţii în care au fost chemate echipajele ASPA pentru haite de câini, dar la faţa locului au fost găsiţi unul sau cel mult doi câini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri