Relu Fenechiu, despre cazul Trășculescu: DNA nu acționează exclusiv politic

Data publicării:
11112012 20fenechiu 20trasculescu-33020

Deputatul PDL Alin Trășculescu, președintele organizației PDL Vrancea, a fost reținut sâmbătă, la Focșani, de procurorii anticorupție, care îl acuză de trafic de influență și instigare la spălare de bani.

Întrebat dacă, în aceste condiții, USL-ul mai consideră că DNA-ul poate fi acuzat că acționează politic, Relu Fenechiu a răspuns afirmativ.

DNA nu acționeaza exclusiv politic, dar asta nu exclude faptul că DNA-ul a acționat preponderent politic. Și nu numai DNA, ci și alte instituții ale statului. Faptul că DNA-ul își mai face, printre altele, și treaba, nu exclude prima chestiune”, a afirmat acesta în emisiunea „Kilometrul 0”, de la Digi24.

Acesta a mai declarat că luni va fi prezent în București și că, dacă se va face o ședință în Parlament pentru continuarea anchetei de procurori, în cazul Trășculescu, va vota pentru.

Eckstein Kovacs: DNA este o instituție care trebuie respectată

Peter Eckstein Kovacs, reprezentant al UDMR, i-a replicat lui Relu Fenechiu că DNA este o instituție care trebuie respectată.

Nu se permite un astfel de limbaj. Este o instutuție a statului care este lăudată în toate rapoartele Comisiei Europene. Este o instuție care dă și în stânga, și în dreapta”, a afirmat Kovacs, reamintind comportamentul condamnabil al Parlamentului în cazul Mircea Diaconu.

De la Iași, Relu Fenechiu i-a răspuns lui Eckstein: „Vorbiți de funie în casa spânzuratului, că nu este Mircea Diaconu cel mai mare infractor din Parlamentul României. Nici cazul unui parlamentar UDMR pentru care UDMR-ul a votat împotriva începerii nu este altceva”, a spus Fenechiu, într-o aluzie la cazul Borbely.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri