Slujbă în aer liber la Râşnov. Ovidiu Popescu a venit la înmormântarea fiicei sale

Data actualizării: Data publicării:
geta popescu 4

Sute de oameni au venit, miercuri, să o conducă pe ultimul drum pe Dor Geta Popescu, alpinista care a murit în urma avalanşei din Retezat, în care şi-a pierdut viaţa şi Erik Gulacsi, iar alte trei persoane, între care şi tatăl fetei, au fost rănite.

geta popescu 4

Alături de membrii familiei Popescu, la înmormântare s-au aflat şi cei ai familiei Gulacsi, cu care sunt prieteni buni, care şi-au pierdut şi ei fiul în aceeaşi avalanşă.

Bella Gulacsi, care se afla alături de fiul său, Erik, a venit la înmormântare în cârje, alături de soţia sa şi de fiica sa, Karla, sora lui Erik, şi ea aflată în grupul surprins de avalanşa produsă sâmbătă în Munţii Retezat.

Familia, prietenii şi cunoscuţii au adus, miercuri, crizanteme albe la catafalcul Getei Dor Popescu, tot alb fiind şi sicriul în care a fost îngropată tânăra de 14 ani.

Familia a decis ca slujba de înmormântare să nu aibă loc în biserica din Râşnov, ci în aer liber, la cimitir, pentru că fata a iubit natura.

În faţa cortegiului funerar, prietenii surorii ei, Crina Coco Popescu, au purtat poza Getei, dar şi aranjamente florale în care au fost puse bileţele cu recordurile fetei.

"Sun aici toate recordurile ei, succesele ei, toate ascensiunile pe care le-a făcut şi de care era tare mândră“, au spus tinerii care purtau pe braţe coşurile de flori.

Tatăl fetei, Ovidiu Popescu, rănit în avalanşa din Retezat, a fost externat ,luni, de la Spitalul Municipal Hunedoara, pe proprie răspundere, pentru a fi prezent la funeralii. Nici luni seară, şi nici marţi seară Ovidiu Popescu nu a fost la priveghi, iar miercuri, la înmormântare, a venit direct la cimitir pentru a-şi conduce fiica pe ultimul drum, ceilalţi membri ai familiei nefăcând niciun comentariu despre această decizie.

Pe toată durata slujbei, Ovidiu Popescu, fosta soţie şi cealaltă fiică a lor s-au ţinut de mână şi au plâns-o pe Geta. Alături de aceştia s-au aflat rude, prietenii şi localnici din Râşnov, unde locuieşte familia.

Niciun membru al familiei Popescu sau Gulacsi nu a făcut vreo declaraţie, cerând discreţie.

Ziua de miercuri a fost declarată zi de doliu la Râşnov, iar autorităţile locale au anunţat că îi vor acorda Getei Dor Popescu, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Sursa News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri