Sute de mii de euro pentru ghirlande. Primăria Constanţa va cheltui 130.000 de euro pe beculeţe

Data publicării:
ghirlande

Anul acesta, de Sărbătorile de iarnă, Primăria Constanţa vrea să orneze tot oraşul, aşa că a dublat suma alocată anul trecut.

„Bugetul anul acesta de sărbători este de circa 130.000 de euro. Vor fi pavoazate nouă sensuri giratorii, patru intersecţii şi nu numai bulevardele mari, Ferdinand, Mamaia, ci se va intra şi pe străzi din cartiere, străzi adiacente sau străzi din cartiere mărginaşe”, precizează Liviu Tramudana, purtător de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Oamenii însă spun că se putea face altceva cu aceşti bani. „Mai întâi ar trebui să facă străzile şi apoi ar trebui să se gândească la beculeţe”, este de părere un locuitor al Constanței.

Timişoara are un buget de 100.000 de euro pentru ghirlande de Sărbători. Mare parte sunt deja montate.

„Va fi mai bine decât a fost anul trecut, însă nu vom epata”, spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Sibiul face economii. Anul acesta vor fi folosite ghirlandele din 2007, de când oraşul a fost Capitală Europeană. Primăria a alocat serviciului tehnic doar 35.000 de euro pentru schimbarea becurilor arse.

La Oradea, ghirlandele de Crăciun nu costă primăria nimic în plus faţă de anul trecut. Şi asta pentru că municipalitatea are contract cu o firmă pentru întreg iluminatul stradal, iar anul acesta va folosi doar leduri ecologice.

Instalaţiile vor fi pornite la 1 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri