Vlad Pascu este cercetat de Penitenciarul Poarta Albă după ce a dat un interviu fără aprobare

Data actualizării: Data publicării:
ID232006_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă a dispus o cercetare disciplinară privind interviul pe care şoferul drogat care a omorât cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai, Vlad Pascu, l-a acordat de pe telefonul tatălui său protestatarului Marian „Ceauşescu” Moroşanu, a declarat, joi, pentru Agerpres, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin.

El a explicat că persoanele private de libertate din sistemul penitenciar din România au posibilitatea să îşi sune aparţinătorii din camera de deţinere pe nişte numere preaprobate şi că Vlad Pascu avea acordul pentru conversaţia cu tatăl său.

Dan Halchin a punctat că, în calitate de arestat preventiv, pentru a acorda un interviu, Vlad Pascu trebuia să aibă şi acordul procurorului de caz sau al instanţei pe al cărei rol de află cauza sa.

Şeful ANP a punctat că, printre sancţiunile pe care le riscă Vlad Pascu, se numără interzicerea dreptului de a face cumpărături în penitenciar.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Nicoleta Bărăitaru, a spus că Vlad Pascu riscă de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, precum cel de a i se face vizite, a primi pachete, a face cumpărături pe o perioadă de până la trei luni.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri