Ziua porților deschise la TAROM. Cea mai mare atracție, avionul pentru curse transatlantice

Data publicării:
tarom mediafax-1

Atracţia a fost unul dintre cele mai mari avioane, care zboară peste Ocean, în America.

„Sunt uimit pentru că este acesta mare, cu multe locuri. Nu m-am mai urcat într-unul așa mare până acum”, a declarat un vizitator.

Cu aceste avioane au zburat președintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta atunci când au plecat în vizite oficiale în Statele Unite sau China. Actualul director general TAROM vrea să le folosească pentru curse regulate spre China, Kenya sau Thailanda pentru a spori încasările companiei.

Acum aeronavele trec printr-un proces de mentenanță în urma căruia vor fi ca noi. Așa că nu înțeleg de ce ar trebui să le vindem, când le putem folosi pentru zboruri pe distanțe lungi, pentru chartere spre Bangkok sau Mombassa”, a declarat Christian Heinzmann, director general TAROM.

Pentru unii dintre vizitatorii hangarului, aventura de astăzi a fost antidot pentru teama de zbor cu avionul. Au avut acces și în cabina piloților și au aflat că o asemenea aeronavă este comandată de sisteme sofisticate, care rar dau greş.

Cei care s-au plimbat astăzi nestingheriţi prin hangar au aflat că avioanele sunt supuse unor verificări minuţioase înainte de zbor şi unor revizii severe.

Controalele așa-numite de heavy maintenance, adică acele controale majore, pot dura, în funcție de tipul controlului, și o săptămână, o lună sau două luni Pot fi date jos ambele motoare, supafețele de comandă”, a explicat inginerul Iulian Vasile.

Cei care au pierdut ocazia vizitei într-un hangar TAROM trebuie să aştepte până la anul. Compania va împlini atunci 60 de ani şi va primi din nou oaspeţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri