Încă un ucrainean rătăcit în munţi, găsit de salvamontiști în stare de epuizare fizică

Data publicării:
ucrainean ratacit si recuperat de salvamont
Salvamontiștii au recuperat încă un ucrainean rătăcit în munții de la granița dintre cele două țări. Foto: Salvamont Satu Mare

Un ucrainean rătăcit miercuri în Munţii Oaşului a fost găsit de Serviciul Salvamont Satu Mare după patru ore de căutări în zona muntoasă, informează joi instituţia. Este al patrulea cetățean ucrainean recuperat în ultimele două zile din munții de la granița cu Ucraina, unul dintre ei fiind găsit mort.

În urma unei solicitări primite la numprul de urgență 112, a fost organizată acţiunea de căutare-salvare a cetăţeanului ucrainean rătăcit în cel mai dificil areal din munţii Oaşului, care cuprinde vârfurile stâncoase Piatra Bixadului, respectiv Piatra Vâscului.

Zona este dificilă din cauza diferenţelor mari de nivel, a abrupturilor, a văilor înguste şi adânci, întreg perimetrul fiind accesibil doar cu vehicule preparate off-road sau prin parcurgerea „la picior”.

„Întreg arealul montan a fost împărţit pe trei nivele de altitudine şi pe mai multe sectoare de căutare, ca într-un final, după aproape patru ore de la lansarea solicitării, persoana să fie găsită, în stare de epuizare fizică, dar fără să-i fie pusă viaţa în pericol, pe una din văile care coboară direct de pe platoul stâncos al Pietrei Bixadului. După o evaluare primară a stării de sănătate efectuată de către patrula Salvamont, victima a fost coborâtă în siguranţă la punctul de joncţiune stabilit cu SMURD Negreşti Oaş, după care cetăţeanul ucrainean a urmat procedurile legale care se impun în acesta situaţie”, a precizat Salvamont Satu Mare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au recuperat marți, din Munţii Maramureşului, doi cetăţeni ucraineni, nu unul, cum fusese anunţat iniţial.

Un al treilea ucrainean, care era cu cei doi, a fost găsit ulterior mort într-o albie de râu. Cei doi care au fost salvați declaraseră că al treilea a renunțat și s-a întors în Ucraina, dar se pare că, de fapt, l-au abandonat pe drum, a spus șeful Salvamont Maramureș.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri