Ce se întâmplă cu cazul fugarului Ghiţă? Răspunsul ministrului de Interne

Data publicării:
170220_DNA_CARMEN_DANIELA_DAN_03_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni că Sebastian Ghiță este în continuare căutat, acest proces nefiind "abandonat sau tergiversat".

ghita

"Îl căutăm (pe Sebastian Ghiță — n.r). Aceste căutări n-au fost nicicum abandonate sau tergiversate, ele se desfășoară sub directa îndrumare a procurorului de caz", a afirmat ministrul, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a apărut pe lista celor mai căutate persoane pe site-ul Europol, după ce pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, fiind dispărut de la jumătatea lunii decembrie 2016.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său, după ce a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, declara la începutul lunii ianuarie că explicaţii la întrebările legate de cum a reușit Sebastian Ghiţă să fugă trebuie să-l dea Ministerul de Interne. Inclusiv, spunea Kovesi, în legătură cu modul în care a scăpat de filaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri