Sorina Pintea va fi cercetată în libertate, sub control judiciar

Data actualizării: Data publicării:
INQUAM_Photos_Octav_Ganea_6
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Instanţa a decis ca fostul ministru să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

ACTUALIZARE 14.45. Sorina Pintea va fi cercetată în libertate. 

Instanţa a dispus măsura controlului judiciar în cazul ei.

ACTUALIZARE 11.20. Dezbaterile s-au încheiat, iar instanţa urmează să ia o decizie cu privire la cererea Sorinei Pintea de a fi eliberată din arest. 

Avocatul ei a declarat că Pintea a cerut revocarea arestării pentru a se interna în spital, nu pentru a merge acasă "oricât de mult şi-ar dori asta".

„Am cerut revocarea arestării fără alte măsuri, iar în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar care să îi permită să meargă să se interneze direct în spital.

Solicitarea ei nu e de a se duce acasă, ci de a se interna pentru a fi tratată de medici fără a-i fi frică de repercusiuni, fără să fie tratată sub presiune.

Analizele medicale de la Sfânta Maria au fost prezentate întâi cadrelor de poliţie şi apoi ei, ceea ce este inadmisbil”, a spus avocatul.


ACTUALIZARE 9.25. Sorina Pintea a fost adusă singură, cu o autospecială a Poliţiei.

Ea nu avea cătuşe, potrivit unor recomandări medicale şi în urma scandalului din ultimele zile privind imaginile în care a fost dusă la medic încătuşată.

Citiţi şi:

Cazul Pintea schimbă regulile pentru transportul persoanelor încătușate către spital


Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Ea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, judeţul Maramureş, a luat mită, în formă continuată.

"În perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (...) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. - Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite", se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, "în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante".

Avocaţii Sorinei Pintea au depus o plângere în care reclamă că poliţiştii care asigurau escorta fostului ministru au bruscat-o la intrarea în spital. Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că a cerut şefului Poliţiei Române să înceapă o anchetă în cazul Sorinei Pintea.

Ancheta vizează modul în care au acționat poliţiştii care au asigurat transportul fostului ministru de la arestul central, la policlinica MAI.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri