Gabriel Oprea scapă de urmărirea penală

Data actualizării: Data publicării:
160919_senat_pleni_023_INQUAM_Octav_Ganea

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea le-a cerut colegilor săi din Senat să voteze împotriva solicitării DNA de permitere a începerii urmăririi sale penale. Iar majoritatea, adică 73 de senatori, a făcut exact aşa. Au fost 45 de voturi "pentru". Cererea DNA a fost respinsă. Procurorii ceruseră permisiune să îl ancheteze pe Gabriel Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a fostului ministru.

DNA a solicitat acordul Senatului pentru a începe urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea. Săptămâna trecută, Comisia juridică a avizat pozitiv solicitarea. Însă în plen, colegii fostului ministru de Interne au respins cererea. Din cei 124 de senatori care au votat, 73 au fost împotriva începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea: „Nu conduceam eu, aveam viteza legală. Din păcate s-a întâmplat această tragedie, un tânăr poliţist a căzut în una din cele trei gropi din centrul Capitalei. Nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă.

Am trăit un coşmar. Am căutat să îmi fac datoria.

De toate aceste probleme vizavi de itinerariu se ocupă Poliţia Rutieră.

Repet, aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că ceea a determinat tragedia sunt cele trei gropi, cred că în această direcţie trebuie să îndreptăm atenţia. Vă rog să votaţi împotriva solicitării DNA.”

Dosarul prin care DNA cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea conţine 28 volume.

DNA arată că, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

„În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de Interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă”, susţin anchetatorii.

Citiţi şi:

Gabriel Oprea află dacă rămâne fără imunitate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri