Moștenitoarele lui Dinu Patriciu au de plătit statului prejudiciul din dosarul Rompetrol

Data publicării:
judecator care da sentinta cu ciocanelul
Moștenitoarele lui Dinu Patriciu trebuie să plătească în solidar cu Rompetrol prejudiciul cauzat statului în dosarul Rompetrol, a decis Tribunalul București Foto: Guliver/GettyImages

Fiicele și fostele soții ale lui Dinu Patriciu trebuie să plătească statului 140 de milioane de dolari, în solidar cu compania Rompetrol, potrivit unei decizii a Tribunalului București, scrie G4Media.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. În 2018, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză statului și le-a obligat pe moștenitoarele lui Patriciu la plata prejudiciului din dosarul Rompetrol. Un an mai târziu însă, magistraţii au decis rejudecarea cazului.

Rompetrol a plătit jumătate din prejudiciul de peste 58 de milioane de dolari din dosarul lui Dinu Patriciu, dar mai are de achitat dobânzi și penalități de peste 83 de milioane de dolari.

Citiți și: Rompetrol 2 | Un dosar de 770 de milioane de dolari și cu 14 suspecți

Dinu Patriciu, omul de afaceri care a înfiinţat în 1990 prima firma privată din România, a murit în 2014. Apogeul afacerilor sale a fost în 1998, când a cumpărat de la stat Rompetrol şi rafinăria Vega Ploieşti. Considerat unul dintre cei mai bogați oameni din România, afacerile sale au fost puternic afectate de criza financiară din 2009.

Citiți mai mult pe g4media.ro.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri