Ponta: Nu am făcut niciun denunț. Aștept scuze de la Dragnea

Data publicării:
160909_victor_ponta_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Victor Ponta spune că nu a făcut niciun denunț împotriva președintelui PSD Liviu Dragnea. El a precizat că a fost citat ca martor într-un dosar pentru că a semnat, ca premier, două hotărâri de Guvern din acel dosar, potrivit Agerpres.

160909_victor_ponta_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu am făcut niciun denunț, nici vreun autodenunț, contra lui Liviu Dragnea, sau contra altcuiva. (...) Luni dosarul va veni la Parlament, se vor uita toți cei din Comisia Juridică și în momentul în care vor constata că nu există niciun denunț al meu sau autodenunț, aștept de la domnul Dragnea și de la domnul Savu și de la alții scuze. Am fost citat legal ca martor într-un dosar din 2014, deoarece eu sunt premierul care a semnat cele două hotărâri de guvern. Timp de trei-patru ore am explicat care este circuitul hotărârilor de guvern”, a spus Ponta, vineri, la Antena 3.

El a explicat că un premier semnează ultimul o hotărâre de guvern, după ce e contrasemnată de toți miniștrii. Ponta a precizat că hotărârea de Guvern din acel dosar a fost contrasemnată de Dragnea (ministrul dezvoltării regionale la acea vreme) sau de cine a fost împuternicit de Dragnea să semneze (un secretar de stat) și de miniștrii de Justiție și de Finanțe.

Am semnat și am aprobat în ședința de Guvern în 2013 o hotărâre, din punctul meu de vedere absolut normală cum au fost multe altele, prin care s-a trecut de la o instituție publica centrală la una locală. Ulterior, în 2017, dintr-o investigație de presă am aflat că acea bază a trecut la o firmă privată, ori eu știu sigur că niciodată n-am aprobat în Guvern să treacă de la ceva de stat la privat”, a mai spus Ponta.

Pe de altă parte, fostul premier consideră că, în momentul de față, trebuie gândită o reacție care să salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi.

Eu m-am retras de la conducerea PSD în 2015 pentru că nu am vrut să pun tot partidul să răspundă zi de zi la niște acuzații care mă priveau doar pe mine (oricât de neadevărate sunt acestea)! Așa cred că era obligația mea față de PSD și față de propria conștiință! Acum PSD este într-un moment mult mai greu în care lucruri grave care nu au legătură cu partidul apar în discuția publică și în Justiție. Ar trebui gândită o reacție care să salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi. Să răspunzi la ceva atât de serios și de grav cu un comunicat isteric semnat de un bufon este cel puțin iresponsabil — și oricum ineficient”, a scris vineri Ponta pe Facebook.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăți comerciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri