Matematica și întrebările despre catalog i-au încurcat pe profesorii care vor să fie directori. "Cam multe 50 de întrebări în 2 ore"

Data publicării:
profesori la examen
Matematica și întrebările despre catalog i-au încurcat pe profesorii care vor să fie directori. FOTO: Digi24

"Prin ce se aseamănă catalogul și carnetul de note? Dar manualul și culegerea?". Sunt două dintre întrebările care le-au fost puse profesorilor care își doresc să ajungă directori de școală. După cinci ani plini de controverse și numiri făcute pe criterii politice, a fost organizat concursul public. 

Peste 9.000 de profesori au fost supuși unei probe de foc: 50 de întrebări de tip grilă pe care să le rezolve în 120 de minute. Au avut și de comentat, printre altele, despre impactul flăcărilor din cuptor în procesul de fabricare a sticlei.

"La 50 de întrebări într-o carte cu 15 pagini, 2 ore a fost un pic cam puțin", a spus un profesor de geografie.

Cum se aseamănă manualul și culegerea, catalogul și carnetul de note ori dacă există vreo deosebire între profesor și învățător, au fost primele trei subiecte la care au răspuns candidații.

"Au existat momente în care am greșit. Trebuie să trecem prin concurs să fim directori acreditați până la urmă. Directorii trebuie să știe mult mai multe, dar dacă nici măcar atât nu știm...", a declarat directorul adjunct al Liceului Teoretic Traian.

"Colegii mei s-au plâns de problemele de mate. Mi s-au părut cam simple primele întrebări, dar apoi gradul de dificultate a crescut", a afirmat un director de școală.

Examenul a fost organizat în format fizic, în 43 de centre de examinare din țară. Unii supraveghetori au dezvăluit că subiectele i-au cam pus în dificultate pe candidați.  

"A fost extrem de multă matematică și profesorii s-au plâns că a fost prea multă matematică și le-a ocupat timpul de rezolvare a subiectelor. Multe au fost cu un anumit grad de dificultate capcană pentru a vedea cum viitorul director ar putea să gestioneze activitățile în școală", a declarat un profesor supraveghetor.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afişate in 20 octombrie.

Două întrebările-capcană la care trebuia să răspundă profesorii

Prin ce se aseamănă învățătorul și profesorul?

a. unul este mai puțin pregătit decât celălalt
b. amândoi au absolvit studii superioare
c. amândoi aparțin unei instituții de învățământ
d. amândoi susțin ore de curs în fața elevilor

Prin ce se aseamănă manualul și culegerea?

a. amândouă conțin exerciții
b. amândouă se pot răsfoi
c. amândouă sunt structurate pe capitole
d. amândouă reprezintă suport de studiu pentru elev
 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri