Ministerul Educaţiei intervine în scandalul elevilor perchiziţionaţi la şcoală

Data publicării:
Elevi pe hol, într-o școală.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educaţiei a reacţionat, luni, după ce elevii unei școli din Ilfov au fost percheziționați de polițiști chiar în sala de curs. Instituția transmite că este esenţial ca toţi elevii să fie trataţi cu blândeţe şi cu tact pedagogic și recomandă ca pe viitor copiilor să li se explice calm rolul verificărilor din şcoli.

Ministerul Educaţiei a transmis, luni, că a fost sesizat cu privire la percheziţia efectuată de poliţişti în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Jilava.

”În urma celor semnalate, Ministerul Educaţiei a avut discuţii atât cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Ilfov, cât şi cu reprezentanţii MAI. Fiind conştienţi de rolul acţiunilor preventive şi de importanţa intervenţiilor poliţiei pentru asigurarea sănătăţii şi a integrităţii elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, considerăm esenţial ca toţi elevii să fie trataţi cu blândeţe şi cu tact pedagogic”, a transmis ministerul.

De asemenea, instituţia precizează că este nevoie de calm, chiar şi în cadrul unor acţiuni urgente, iar copiii să beneficieze de tratament prudent.

”Recomandăm ca pe viitor, chiar dacă este vorba despre intervenţii urgente sau despre acţiuni de percheziţionare derulate în baza legislaţiei în vigoare, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor şi să beneficieze, fără echivoc, de un tratament prudent, care să nu le altereze sub nicio formă starea de bine”, au mai transmis oficialii Ministerului Educaţiei.

Este anchetă internă în Poliția Ilfov după ce mai mulți agenți de la Biroul Siguranță Școlară au percheziționat elevi de generală de la o școală din Jilava, chiar în sălile de clasă. S-a întâmplat chiar în timpul orelor de curs, iar părinții copiilor sau profesorii care țineau orele nu ar fi fost informați.

Imagini de la descinderea motivată de numărul mare de incidente violente înregistrate în ultimul an în școala respectivă au fost surprinse de camerele de supraveghere montate în sălile de curs.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri