Nouă ipoteză în cazul incendiului din Prahova. Compania crede că focul a fost pus intenționat

Data actualizării: Data publicării:
pompierii intervin la un incendiu izbucnit pe o platforma de deseuri din prahova
Un depozit de deșeuri periculoase din Prahova a luat foc. Foto:Facebook/ Garda de Mediu Prahova

Ipoteză no în cazul incendiul uriaș, pornit în noaptea de marți spre miercuri la un incinerator de deșeuri periculoase din Prahova. Reprezentanții companiei cred că focul a fost pus intenționat, în condițiile în care acolo a avut loc un alt incendiu în urmă cu 2 luni. Firma din Brazi avea activitatea suspendată din ianuarie, în urma retragerii autorizației de mediu. Mai mult, era vizată de o anchetă penală, pentru încălcarea legislației de mediu, potrivit Ministrului Mediului.

Reprezentanții companiei Eco Burn spun că o persoană ar fi intrat în hală în timpul nopții și ar fi provocat incendiul și că în această hală ar mai fi avut loc astfel de incidente.

Paznicul companiei spune că un angajat a intrat cu bicicleta în incintă și a spus că va sta doar câteva minute, cât să-și ia niște lucruri. A fost lăsat să intre, dar nu a mai fost văzut plecând.

Aceasta este însă ipoteza companiei și nu a fost confirmată de anchetatori.

Poliția din Prahova a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Un depozit de deșeuri periculoase din Prahova arde de aproape nouă ore pe platforma industrială Brazi, din județul Prahova. Flăcările s-au întins pe mai bine de 4.000 de metri pătrați, iar fumul gros a fost vizibil de la distanțe de kilometri. Localnicii au fost avertizați prin Ro-Alert că nu se apropie de zonă și să țină geamurile caselor închise.

Garda de Mediu spune însă că, până acum, calitatea aerului în zonă nu a fost afectată.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri