O femeie din Sibiu a rămas fără jumătate de milion de euro, după ce a fost înșelată de un individ care s-a dat drept prinț nigerian

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu un portofel in mana in timp ce numara banii
Femeia a fost înșelată de un individ care s-a dat drept prinț nigerian. FOTO: Shutterstock

Numărul fraudelor online crește alarmant. O femeie din Sibiu a pierdut aproape jumătate de milion de euro după ce a fost înșelată de un individ care s-a dat drept prinț nigerian.

Autoritățile spun că sunt foarte multe cazuri de acest fel, cel puțin în județul Sibiu, și trag un semnal de alarmă.

În 2023 numărul acestor infracțiuni a crescut cu 25% față de 2022. Este și cazul unei femei care a pierdut prin aceste tipuri de înșelătorie 500.000 de euro.

Este vorba despre o schemă financiară pe care o folosesc atacatorii online și reușesc să convingă foarte multe persoane să pună într-un cont câteva sute de euro, iar la scurt timp primesc 1.000 de euro ca recompensă, însă, în cele din urmă, când ajung la suma de 10.000 de euro, atacatorii spun victimelor că trebuie să plătească și un impozit și că vor primi întreaga sumă în câteva zile, însă atunci când trebuie să primească banii nu mai răspund la telefon.

Așa a pățit și această femeie, care a pierdut o jumătate de milion de euro.

De altfel, polițiștii spun că sunt depășiți de această situație, pentru că metodele sunt tot mai complicate și au nevoie de specialiști în IT pentru a rezolva aceste dosare.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri