Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la București, primit sâmbătă de ministrul Aurescu

Data actualizării: Data publicării:
Adrian-Zuckerman
Foto: LinkedIn

UPDATE: Ministrul de Externe Bogdan Aurescu l-a primit sâmbătă pe noul ambasador al SUA la București Adrian Zuckerman. Cei doi oficiali au discutat despre implementarea deciziilor strategice adoptate în domeniul securității energetice și cel 5G, cât și asupra obiectivului României de a accede la Programul Visa Waiver.

Pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman a fost votat de Senatul american pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România. Acesta îl înlocuiește pe Hans Klemm care preluase funcția de ambasador al SUA la București în septembrie 2015.

Pe 10 decembrie, Hans Klemm a fost decorat, la final de mandat, de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Mare Cruce”.

„La acest moment, în care misiunea dumneavoastră la București se apropie de sfârșit, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii este mai solid și mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relații diplomatice dintre țările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri”, a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia decorării lui Hans Klemm, citat de Mediafax.

Adrian Zuckerman este un avocat în indrustria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a emigrat în copilărie din România către Statele Unite.

Conform audierii sale din fața Comisiei pentru Relații Externe a Senatului american, în momentul nominalizării sale care a avut loc în iunie, oficialul american a afirmat că intenționează să se revanșeze față de ospitalitatea americanilor prin promovarea intereselor Washingtonului la București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri