Alianța USR-PLUS contestă propunerile guvernului pentru funcția de comisar: Nu respectă criteriile de integritate

Data publicării:
Ursula von der Leyen și Dacian Cioloș
Foto: Facebook

Europarlamentarii Alianței USR-PLUS contestă cele două propuneri făcute de Guvern pentru funcția de comisar european și precizeză că nu vor vota pentru Rovana Plumb sau Dan Nica în cazul în care una dintre aceste nominalizări ajunge la audierile din comisiile Parlamentului European. 

„Atât Rovana Plumb, cât și Dan Nica au un trecut care nu respectă criteriile de integritate considerate esențiale de Alianța USR PLUS pentru postul de comisar european și un parcurs profesional care nu-i recomandă pentru o asemenea poziție.”, se arată într-un comunicat de presă.

Europarlamentarii USR PLUS consideră că cei doi au avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și au promovat mesaje antijustiție, sprijinindu-l constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție, din funcțiile publice pe care le-au ocupat. De asemenea, susțin că atât Rovana Plumb cât și Dan Nica au avut probleme penale. Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul Belina, însă Parlamentul nu a încuviințat urmărirea penală, în timp ce Dan Nica a fost acuzat de DNA de fraude cu licențe informatice în dosarul Microsoft, dar a scăpat după ce dosarul s-a prescris.

Și liderul grupului Renew, Dacian Cioloș PSD va fi forțat să vină cu alte nominalizări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri