Bode: PNL a traversat o perioadă zbuciumată. E momentul calmării și al resetării. Să fim pregătiți pentru victorii pe linie în 2024

Data publicării:
lucian bode
Foto: Lucian Bode/ Facebook

PNL a traversat o perioadă internă „zbuciumată”, dar este momentul „calmării interne” şi al „resetării politice”, a declarat, vineri, secretarul general interimar al partidului, Lucian Bode, menţionând că în 2024 liberalii trebuie să fie pregătiţi pentru „victorii pe linie” la alegeri.

Bode a prezentat la Consiliul Naţional al PNL, reunit la Poiana Braşov, obiectivele cu care candidează la funcţia de secretar general al partidului.

„Sunt onorat să fiu nominalizat pentru funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal de către domnul preşedinte Nicolae Ciucă. Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Este o poziţie care mă responsabilizează enorm şi care implică foarte foarte multă muncă. Sunt pregătit pentru această şansă şi ştiu că vă am alături de acest drum al consolidării proiectului liberal. Doar împreună, uniţi şi solidari ne vom îndeplini cu succes obiectivele fixate. (...) Viziunea mea asupra modului de funcţionare şi organizare a Partidului Naţional Liberal pleacă de la regula celor «3D» - dezbatere, decizie şi disciplină”, a afirmat el, conform Agerpres.

Potrivit lui Lucian Bode, după alegerile din 2020, PNL a traversat „o perioadă internă zbuciumată". „Dar, gata, este momentul calmării interne a partidului şi al resetării sale politice. A venit vremea să începem să construim. Ne-am rezolvat problemele interne şi acum trebuie să trecem cu toţii la treabă", a adăugat ministrul de Interne.

Bode a susţinut că PNL este „singura forţă adevărată de dreapta şi cel mai mare partid din această parte a eşicherului politic".

„Partidul Naţional Liberal trebuie să fie pregătit pentru victorii pe linie în 2024. Până atunci, avem de îndeplinit misiunea de a aduna sub sigla Partidului Naţional Liberal dreapta românească care rezonează cu viziunea şi principiile liberale", a transmis el.

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit vineri pentru alegeri pentru funcţiile de secretar general, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Virgil Popescu şi-a retras candidatura de la funcţia de prim-vicepreşedinte

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi-a retras, vineri, candidatura de la funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice.

„Am stat să mă gândesc. Nu a fost deloc uşor să mă înscriu în cursă contra lui Dan Motreanu, un prieten alături de care am făcut campanie, unele le-am câştigat, altele le-am pierdut. Cred că este cel mai bine ca Dan să facă parte din conducerea partidului. Este un liberal mai vechi decât mine, a tras tot timpul la frâiele PNL. (...) Te rog frumos să accepţi că-mi retrag candidatura", a spus Virgil Popescu, conform Agerpres.

Anunţul a fost primit cu aplauze de delegaţii PNL la Consiliul Naţional.

În cursa pentru funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice a rămas europarlamentarul Dan Motreanu.

De asemenea, Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan şi-au retras candidaturile la funcţia de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale, iar în cursă au rămas Virgil Guran şi Vergil Chiţac.

Pentru funcţia de secretar general al PNL candidează Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita