Bogdan Aurescu a discutat la Davos despre dezvoltarea Centralei Nucleare de la Cernavodă

Data publicării:
Aurescu
Bogdan Aurescu a avut o întâlnire cu Ian Edwards, CEO al companiei canadiene SNC Lavalin, şi cu William Young, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei. Foto. Facebook/MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat la Forumul Economic Mondial de la Davos despre retehnologizarea şi dezvoltarea Centralei Nucleare de la Cernavodă cu reprezentanții companiei canadiene care a primit acest contract, informează Agerpres.

Bogdan Aurescu a avut o întâlnire cu Ian Edwards, CEO al companiei canadiene SNC Lavalin, şi cu William Young, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

Discuţia s-a axat pe participarea companiei canadiene la proiectele din domeniul nuclear civil din România, îndeosebi retehnologizarea Unităţii 1 şi construcţia Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă.

Ministrul Afacerilor Externe şi reprezentanţii SNC Lavalin au discutat despre activitatea companiei ca partener major în cadrul consorţiului angrenat în dezvoltarea complexului energetic nuclear de la Cernavodă. La nivel tehnologic, firma canadiană deţine tehnologia CANDU utilizată în actualele unităţi, dar şi în noile proiecte aflate în curs de derulare la CN Cernavodă. Compania este implicată şi în formarea de specialişti în sectorul nuclear civil, prin cooperarea de profil derulată cu compania românească SN Nuclearelectrica.

De asemenea, a fost abordată necesitatea accelerării demersurilor de finanţare a proiectelor menţionate.

Bogdan Aurescu a avut o întrevedere şi cu Miguel Stilwell d'Andrade, CEO al grupului Energias de Portugal SA (EDP) şi al diviziei de energie regenerabilă EDP Renewables (EDPR).

Ministrul a subliniat importanţa creşterii investiţiilor în dezvoltarea surselor de energie regenerabilă în România, grupul EDP fiind un exemplu elocvent în acest sens, cu atât mai mult în contextul angajamentului României de a îndeplini ţintele europene şi internaţionale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de atingere a neutralităţii climatice.

Şeful diplomaţiei române a arătat că şi în anul 2023, România va continua să ia măsurile necesare pentru creşterea securităţii energetice la nivel naţional şi regional, inclusiv măsuri îndreptate spre consolidarea mixului energetic şi atragerea investiţiilor în domeniul energiei verzi.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri