Ce spune Gabriela Firea despre o eventuală candidatură la preşedinţie

Data publicării:
gabriela firea fb

Primarul general Gabriela Firea spune că în eventualitatea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale ar fi necesară susţinerea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, cum s-a întâmplat şi în cazul candidaturii la Primăria Capitalei. Firea a precizat că aceasta este doar „o ipoteză de lucru” și că vrea să-şi încheie mandatul de primar general, potrivit News.ro.

gabriela firea fb

Pentru a deveni primar general a fost nevoie ca cineva să mă propună şi acea persoană este preşedintele PSD, Liviu Dragnea. M-a propus colegilor din Biroul Permanent Naţional şi din Comitetul Executiv, aceştia m-au votat, iar preşedintele Dragnea m-a susţinut în toată campania electorală chiar în ciuda unor colegi care nu erau 100% mulţumiţi cu această variantă şi aveau alte propuneri. Dumnealui întotdeauna m-a sprijinit în momente extrem de de dificile”, a spus Gabriela Firea la un post de televiziune.

În legătură cu speculaţiile legate de eventuala sa candidatură la alegerile prezidenţiale din 2019, Firea a spus că o condiţie necesară va fi în continuare susţinerea oferită de PSD şi de preşedintele acestuia.

Dacă discutăm un scenariu, o ipoteză de lucru, ar trebui să se întâmple acelaşi lucru: domnul preşedinte Liviu Dragnea să facă această propunere, validată de Biroul Permanent Naţional şi de Comitetul Executiv, asta bineînţeles peste doi ani de zile”, a spus Firea.

Pe de altă parte, ea a reiterat faptul că îi doreşte să finalizeze mandatul de primar al Bucureştilor.

În acest moment nu văd posibilă această variantă (candidatura la prezidenţiale - n. red.) pentru motivul extrem de important că am dovedit până acum seriozitate ca jurnalist şi senator şi doresc să am aceeaşi atitudine şi ca primar general (...) Eu mi-am exprimat foarte clar prioritatea - să închei mandatul de primar general şi toată energia mea se canalizează pe activitatea de la Primăria Capitalei”, a mai spus Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri