Cîțu, despre numirea conducerii la Curtea de Conturi: PSD are 2 obiective: să poata fura în linişte şi să nu răspundă penal

Data actualizării: Data publicării:
florin citu

Senatorul PNL Florin Cîţu critică modul în care urmează să fie numită noua conducere a Curţii de Conturi, acuzându-l pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că politizează instituţia ca ”să poată fura în linişte şi să nu răspundă penal”, relatează News.ro.

Liberalul spune că, deşi audierile candidaţilor pentru conducerea Curţii de Conturi sunt programate pentru marţi la ora 13:00, el, în calitate de vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe a Senatului, nu a primit CV-urile acestora.

”Dragnea înscrie Curtea de Conturi în PSD. Dragnea nu se mai ascunde şi nu mai are rabdare. PSD şi Dragnea nici măcar nu mai vor să păstreze aparenţele unei democraţii în România. Astăzi sunt audieri importante pentru PSD în Parlament. Curtea de Conturi se înscrie în PSD. În doar 10 luni PSD a înrolat CCR, ASF şi acum CC. Urmează BNR (90% în barca PSD deja) şi DNA. Ahh, uitasem, şi Consiliul Concurenţei a depus armele de bună voie şi deja se face util cârmaciului. 

PSD are două obiective:
1. Să poata fura în linişte şi să nu răspunda penal. Aici Curtea de Conturi şi CCR au cel mai mare rol. 

2. Să strivească orice urmă de opoziţie politică, a societăţii civile şi a sectorului privat. Aici ASF, BNR, şi Consiliul Concurenţei, ANAF sunt institutiile pe care PSD le va arunca asupra celor care se opun dictaturii PSD-iste”, a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Senatorul PNL spune că doar strada şi Comisia Europeană mai poate opri PSD să instaureze ”dictatura în România” şi face apel la societatea civilă şi la opoziţie.

”Opoziţia şi societatea civilă trebuie să se unească şi să se opună dictaturii PSD-iste. Dacă nu o facem, nu ştiu dacă în 2020 vom mai avea alegeri parlamentere, iar 2016 o să fie un nou 1946!!”, a mai scris Cîţu.

”P.S. Referitor la audierile de astăzi. Sunt vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe din Senat, dar încă nu am primit CV-urile celor pe care ar trebui să-i audiem astăzi peste câteva ore. PSD deja conduce ţara în sistem dictatorial şi noi restul nu mai contăm”, a mai adpugat el.

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului îi audiază marţi, începând cu ora 13:00, pe candidaţii pentru şefia Curţii de Conturi, urmând ca miercuri plenul reunit al Parlamentului să voteze noua conducere a instituţiei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, că viitorul preşedinte al Curţii de Conturi va fi votat miercuri de plenul reunit al Parlamentului, precizând că pentru funcţia respectivă nu va fi propus un om politic.

”Unul este validarea sau votul asupra candidaturilor pentru Curtea de Conturi, i-am spus domnului preşedinte Tăriceanu decizia noastră şi o susţine şi dumnealui. Noi nu vom vota niciun membru de partid. Am spus de la început că nu vrem să politizăm Curtea de Conturi şi din acest motiv niciu eu şi nici dumnealui nu am fost de acord să începem negocieri pe amrginea locurilor vacante la Curtea de Conturi”, a declarat Liviu Dragnea întrebat care sunt punctele principale de pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri.

Întrebat dacă secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, este un posibil succesor al lui Nicolae Văcăroiu la preşedinţia Curţii de Conturi, Dragnea nu a exclus această variantă.

”O să vedem ce iese din audieri şi vă spun foarte sincer, e valabil pentru oricine şi-a depus candidatura. Este vorba despre înfiinţarea comsiei speciale despre care am vorbit pentru dimensiunea parlamentară a preşedinţiei Consiliului Europene şi, de asemenea, codul de conduită al parlamentarului”, a precizat Dragnea.

Nu mai puţin de 14 candidaţi şi-au depus candidaturile pentru o funcţie de conducere în Curtea de Conturi:

1. BUSUIOC MIHAI – candidează pentru postul de Preşedinte al Curţii de Conturi;

2. NANCU DUMITRU - candidează pentru postul de Preşedinte al Curţii de Conturi;

3. NICU MARCU - candidează pentru postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi;

4. SOCOL CRISTIAN - candidează pentru postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi;

5.  BALALIA NICOLAE – candidează penstru un post de conducere;

6. BULGARU LIANA – candidează pentru postul de consilier de conturi;

7. DUMITRU AUREL - candidează pentru postul de consilier de conturi ;

8. FLORESCU ŞTEFAN DAN (PMP) - candidează pentru postul de consilier de conturi;

9. FLORIAN CATALIN COSTEL - candidează pentru postul de consilier de conturi;

10. POPEANGA PETRE - candidează pentru postul de consilier de conturi;

11. TATARU RAZVAN - candidează pentru postul de consilier de conturi;

12. TEODORU DANIELA - candidează pentru postul de consilier de conturi;

13. VLADESCU LUCIAN - candidează pentru postul de preşedinte al Autorităţii de audit;

14. TUNARU FLORIN – candidează pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri