Ciucă anunță că Guvernul pregătește măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare. Acestea vor fi stabilite în coaliție

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu vorbeste cu ciuca
Ciucă spune că Guvernul pregătește măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, acestea urmând a fi stabilite în coaliție. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, la Roman, că guvernul va lua măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, însă forma acestora va fi stabilită în cadrul coaliţiei.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor. Sunt pregătite măsuri în acest sens. Ele trebuiau să fi fost finalizate ca analiză, doar că au fost câteva priorităţi care au generat această întârziere. Cu certitudine, aşa cum am spus de fiecare dată, împreună cu miniştrii de linie, împreună cu premierul vom analiza toate aceste măsuri în coaliţie. Dacă tot am vorbit de mediul de afaceri şi tot au fost luate nişte măsuri prin care să depăşim o situaţie dificilă, este absolut normal ca această povară să fie împărţită în mod egal, atât la nivelul mediului de afaceri, cât şi la nivelul cheltuielilor bugetare”, a precizat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a adăugat că urmare a măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, acestea au fost aproape la jumătate, în noiembrie 2023, faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

Nicolae Ciucă se află, joi, în judeţul Neamţ, unde participă la o serie de acţiuni de lansare a candidaţilor pentru funcţiile de primar în municipiile Piatra-Neamţ şi Roman şi preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PNL Neamţ. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri