Deputatul care a vorbit de integritate în ALDE, exclus din partid

Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24-1

Conducerea ALDE Neamț a decis demiterea deputatului Vasile Cătălin Drăgușanu din funcțiile deținute și excluderea lui din partid. Decizia a fost luată în aceeași zi în care parlamentarul a vorbit despre necesitatea organizării unui congres extraordinar al ALDE și despre introducerea unor criterii de integritate la trierea candidaților pentru parlamentare.

tariceanu zambeste adolescentin - digi24

„Biroul Executiv Județean ALDE Neamț, în ședința din 28 septembrue 2016, luând act de declarațiile domnului deputat Vasile Cătălin Dragușanu făcute în mass-media locală, (...) a decis următoarele: demiterea deputatului Vasile Cătălin Dragușanu din funcția de copreședinte al Filialei ALDE Neamț și de membru al Biroului Executiv Județean Neamț, excluderea deputatului Vasile Cătălin Dragușanu din rândurile membrilor ALDE Neamț”, a transmis, printr-un comunicat de presă filiala nemțeană a ALDE.

Decizia fulger a fost luată după ce deputatul a declarat că susține poziția președintelui executiv al ALDE, senatorul Vasile Nistor, privind organizarea unui congres extraordinar al partidului. „Este imperios necesar ca ALDE să adopte un Cod de Etică şi să stabilească nişte criterii de integritate pentru membrii care doresc să ocupe în continuare funcţii publice. Pentru schimbarea clasei politice şi pentru un Parlament format din oameni curaţi, cerem ca pe listele partidului nostru să fie numai oameni integri, care nu au probleme cu legea”, a declarat, miercuri, Drăgușanu.

Luni, Vasile Nistor, senator și președinte executiv al ALDE, i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, în plenul Camerei Superioare. „Domnule Călin Popescu Tăriceanu, consider că aveţi datoria morală, faţă de România, să vă prezentaţi demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât sunteţi anchetat pentru mărturie mincinoasă şi pentru favorizarea infractorului”, a spus Nistor. După intervenția acestuia în plenul Senatului, replica a venit de la senatorul ALDE Varujan Vosganian, care a susținut că poziția colegului său ar fi generată de neincluderea pe lista de candidați. „Nu se mai află pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare, nefiind dorit de nicio organizaţie a partidului din ţară. Lipsa de activitate, dar şi interesul strict personal de care a dat dovadă, au demostrat că domnul Nistor nu are prestanţa necesară pentru a ocupa o funcţie politică”, a precizat Vosganian.

Nistor își încheie în decembrie al șaselea mandat de parlamentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri