Elena Lasconi își anunță dorința de a merge la Cotroceni: Aș face orice, inclusiv aş candida la prezidenţiale

Data actualizării: Data publicării:
elena lasconi face declaratii
Elena Lasconi, primarul oraşului Câmpulung Muscel. Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, afirmă că a intrat în politică pentru „a face bine” şi susţine că, dacă o candidatură a ei în alegerile prezidenţiale ar face bine României, este dispusă să candideze.

Eu nu m-am gândit nicio secundă la chestia asta. M-am gândit... Oricum, mi se pare că e o pălărie prea mare, dar eu am intrat ca să fac bine pentru ţară. Şi dacă aş şti că aş putea să schimb în bine ţara, aş face orice. Deci aş face orice pentru asta, inclusiv aş candida la prezidenţiale. Aşa sună frumos, visăm frumos, să fie prima femeie preşedinte al României, dar, vom vedea, nu ştiu cum mă duce viaţa”, a afirmat Elena Lasconi, într-un interviu difuzat, joi seară, de Antena 3, citată de News.ro.

Anterior, în acelaşi interviu, întrebată dacă ştie care este nevoia oamenilor, Lasconi a răspuns: „Da. Eu îmi doresc să unesc poporul începând de la Câmpulung. Suntem dezbinaţi, de 30 de ani se lucrează la dezbinarea noastră şi eu cred că o femeie poate să facă asta şi inspir şi sper să inspir multe femei să facă politică şi să intre în politică, femei de bună credinţă, bineînţeles, pentru că nimeni nu ştie mai bine decât o femeie să ţină o familie unită şi e cu durere, că nici familie nu-ţi este cea mai bună prietenă de foarte multe ori, cred că o simţiţi pe pielea voastră. Fiecare avem tot felul de discuţii, tot felul de probleme, dar iubirea poate să treacă peste toate”.

Edilul spune că „are semnale” că vor atacuri „din ce în ce mai urâte la adresa sa”.

„Cu cât creşti mai mult, cu atât se adună mai multe găşti, haite în jurul tău, ca să te mănânce de viu. Dacă s-ar putea, să te discrediteze şi să spună că povestea nu e chiar aşa, că povestea e sigur inventată. (...) O să fie din ce în ce mai urâte atacurile şi deja am semnale, ştiu ce urmează să se pregătească, alte mizerii. Dar ştiţi care-i treaba? Eu nu sunt împotriva cuiva, eu nu mă lupt împotriva cuiva, eu mă lupt pentru ceva, eu mă lupt pentru Câmpulung, eu mă lupt pentru România”, mai spune Elena Lasconi.

În interviul acordat Antena 3, primarul din Câmpulung a vorbit şi despre fiica sa, spunând că orice ar face aceasta rămâne „sufletul ei”. Lasconi a vorbit, de asemenea, despre căţeaua pe care o are şi pe care a luat-o „de pe maidan”.

„Oamenii spun că am salvat-o, ea m-a salvat pe mine”, a spus Lasconi despre animal.

Elena Lasconi a mai afirmat că are „România în toate celulele” şi că îi „place tot aici”.

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană se menţine pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, fiind în creştere uşoară, şi este urmat de Marcel Ciolacu - candidat PSD-PNL, George Simion, Elena Lasconi şi Diana Şoşoacă, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Elena Lasconi este creditată cu aproape 10% din intenţiile de vot ale celor care declară că merg la vot, dublu faţă de actualul lider USR Cătălin Drulă, care în precedentul sondaj avea un scor de 5,4%.

Acelaşi sondaj mai arată că o treime dintre votanţii PSD ar vota cu Mircea Geoană, iar o treime dintre cei ai PNL ar vota pentru Ciolacu, în timp ce 24,1% l-ar alege pe Mircea Geoană, iar 17,9 pe Elena Lasconi.

Sondajul include şi întrebări referitoare la alegerea unei femei sau a unui independent la Cotroceni.

„În lipsa unui candidat propriu, doar o treime dintre votanţii PNL ar opta pentru candidatul comun provenit din PSD. De asemenea, Elena Lasconi ar obţine un scor mult mai mare decât Cătălin Drulă, însă ar atrage doar o treime din voturile alegătorilor USR. Mircea Geoană se clasează pe primul loc colectând foarte multe voturi din categorii diverse: votanţii PSD, votanţii PNL, votanţii USR, votanţii nehotărâţi şi cei care nu se prezintă la alegerile parlamentare, dar ar participa la cele prezidenţiale”, remarcă directorul INSCOP Research Remus Ştefureac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri