Eugen Tomac: Clasarea acuzaţiilor la adresa şefilor Jandarmeriei în dosarul 10 august, o lovitură la adresa democraţiei

Data actualizării: Data publicării:
eugen tomac facebook crop
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Clasarea acuzaţiilor la adresa şefilor Jandarmeriei în dosarul privind protestul din 10 august 2018 reprezintă „o adevărată lovitură” la adresa democraţiei şi „o tentativă de falsificare a istoriei”, acuză Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Eugen Tomac consideră „ruşinoasă clasarea Mineriadei lui Dragnea”.

„Clasarea acuzaţiilor la adresa şefilor Jandarmeriei în Dosarul represiunii protestului din 10 august 2018 reprezintă o adevărată lovitură la adresa democrației. Avem de-a face cu o tentativă de falsificare a istoriei și, în același timp, cu o uriaşă nedreptate pentru victimele violenţelor jandarmilor. Orice om de bună credinţă îşi dă seama, când vede imaginile Mineriadei din 10 august, că represiunea s-a făcut la ordin politic şi dincolo de limitele legii”, mai spune liderul PMP, pe pagina de Facebook.

„Speranţa mea este că ancheta se va relua cât mai curând, că nu va trebui să aşteptăm peste 30 de ani, ca în cazul dosarelor Mineriadei şi Revoluţiei, pentru ca vinovaţii să răspundă”, adaugă el.

DIICOT a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018, atât partea în care au fost cercetaţi şefii Jandarmeriei, cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat.

În urma acestei decizii, au scăpat de acuzaţii colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri