Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a povestit că s-a infectat cu Covid: "Am făcut febră și tușeam rău"

Data actualizării: Data publicării:
nicolae robu cu masca
Nicolae Robu a povestit că a fost infectat cu Covid. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat pe contul său de Facebook că a fost infectat cu Covid-19. Fostul edil a povestit cum crede că a contactat virusul, dar și ce simtome specifice a avut.

”N-am ajuns bine liber de responsabilităţi publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziţii -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că… am dat în COVID! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exerciţiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulţime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu ştiu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?!”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar a povestit că la începutul lunii noiembrie, în data de 3, a început să tuşească sec, iar în ziua următoare şi-a ţinut cursul online la Universitatea Politehnica. Pentru că a constatat că se simte tot mai rău, a decis să se izoleze cu soţia la domiciliu.

”Ei, marţi, în 03.11, seara, am început să tuşesc sec. Miercuri dimineaţa, mi-am ţinut cursul la UPT -online- şi până la prânz am fost ok. Apoi, am tuşit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă şi, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deşi eu foarte rar am răcit-, din precauţie, m-am autoizolat, atât eu, cât şi soţia, care n-a avut nici cea mai mică problemă. Zilele următoare făcând şi febră şi tuşind rău, am luat legătura cu medicul de familie şi apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător şi… deloc confortabil, recunosc: POZITIV. Surprinzător pentru că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută şi febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun”, a mai scris Robu.

Fostul edil a adăugat că deşi tusea seacă a fost extrem de neplăcută, totuşi febra ceda imediat la algocalmin şi starea sa generală a fost bună, motiv pentru care a als tratamentul la domiciliu. 

"Am preferat să rămân pentru tratament la domiciliu. Din fericire, soţia care, evident, s-a contaminat şi ea, a fost permanent asimptomatică şi a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost uşor, nu ne-a fost uşor, dar a trecut. Încă nu am ieşit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauţie sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar vom ieşi începând de astăzi", a adăugat fostul primar.

Nicolae Robu le-a mulţumit medicilor de la Spitalul "Victor Babeş" Timişoara pentru profesionalism şi tratament şi le-a adresat timişorenilor un îndemn să respecte regulile de protecţie împotriva COVID.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”