Ligia Deca, despre cazul profesoarei hărțuite sexual de elevi: Voi face tot ceea ce ţine de mine să prevenim aceste fapte

Data publicării:
Ligia Deca, ministrul Educației, participă la ședința de Guvern, la Palatul Victoria din București, miercuri 16 noiembrie 2022.
Ligia Deca, ministrul Educației. Foto: George Călin/Inquam Photos

Ministrul Ligia Deca a declarat vineri că siguranţa fiecărei persoane din unităţile de învăţământ este prioritară pentru Ministerul Educaţiei şi precizat că a demarat deja o serie de consultări cu MAI și Protecția Copiilor pentru a găsi soluţii în ceea ce priveşte incidentele petrecute în şcoli, o reacție venită după cazul în care o profesoară din Prahova a fost hărțuită sexual de doi elevi de 13 ani, informează Agerpres.

"Ştiu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranţa în şcoli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ţine de mine să prevenim aceste fapte şi am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluţii în acest sens. Siguranţa fiecărei persoane din unităţile de învăţământ este prioritară pentru Ministerul Educaţiei", a susţinut ministrul Educaţiei, într-un comunicat.

Reacţia ministrului vine după ce în spaţiul public a apărut un clip video în care elevi de 13 ani hărţuiau sexual o profesoară în timpul orei de curs, la o școală gimnazială din Prahova.

"Conform informaţiilor primite, în urma apariţiei, în cursul zilei de ieri, a clipului video, la nivelul unităţii şcolare au fost deja demarate acţiuni pentru stabilirea contextului, precum şi a demersurilor de urmat în perioada următoare. S-a solicitat, de asemenea, sprijinul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova. Ministerul Educaţiei va continua să ţină legătura cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, atât pentru a avea informaţii asupra faptelor produse, cât şi pentru a oferi, dacă va fi necesar, sprijin comunităţii şcolare", se arată în comunicat.

Ministerul Educaţiei susţine că a demarat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii pentru a se identifica soluţii de îmbunătăţire a procesului de prevenţie şi de intervenţie în situaţii de violenţă în mediul şcolar.

Conform Inspectoratului Şcolar Prahova, elevii s-au ales cu nota scăzută la purtare cu şase puncte şi au primit mustrare scrisă.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri