Nicuşor Dan încearcă să fie candidatul unic al Opoziţiei la Primăria Capitalei. Ce părere au liderii USR-PLUS

Adrian Dumitru Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul preşedinte USR, Nicuşor Dan a confirmat pentru Digi24.ro că îşi doreşte să candideze la Primăria Capitalei în 2020. Aflat la a treia posibilă candidatură, Dan spune că se află în negocieri cu toate partidele de Opoziţie din Bucureşti, dar că o decizie nu a fost luată încă în acest sens. Liderii USR şi PLUS au negat că ar fi avut vreo discuţie cu Nicuşor Dan despre o candidatură comună în 2020.

Am spus că este o mare dorinţă a publicului de dreapta sau anti-PSD să existe candidat comun şi în mod sigur va exista un candidat comun al dreptei în scenariul foarte probabil în care alegerile rămân într-un singur tur. Eu îmi doresc să fiu acel candidat, pentru asta, evident că trebuie să fie un agreement cu toate partidele de dreapta din Bucureşti.” a declarat Nicuşor Dan pentru Digi24.ro.

Fostul preşedinte al USR mai spune că a avut discuţii cu toate partidele de Opoziţie din Bucureşti, dar că o hotărâre nu a fost luată încă în acest sens. Pe de altă parte, Dacian Cioloş şi Dan Barna, liderii PLUS şi USR au negat că ar fi discutat cu Nicuşor Dan referitor la acest subiect. La conferinţa de lansare a ofertei electorale pentru alegerile europarlamentare, cei doi au susţinut că o astfel de decizie nu a fost luată şi că principalul obiectiv al alianţei este obţinerea unui scor cât mai bun la alegerile europarlamentare.

Un mesaj foarte clar pe care l-am dat în fiecare zi a campaniei, obiectivul în acest moment este dat de 26 mai. Un rezultat bun, un rezultat consistent pe 26 mai deschide perspectiva unor poziţionări şi pentru prezidenţiale şi pentru alegerile locale, context în care, evident vom vedea care sunt opţiunile cele mai bune în aşteptările electoratului, inclusiv din Bucureşti şi vom lua o decizie.”, a precizat Dan Barna la conferinţa de lansare a ofertei electorale a alianţei USR-PLUS. Dacian Cioloş a negat, de asemenea că ar fi discutat cu Nicuşor Dan: „Eu nu am avut acest gen de discuţii cu domnul Nicuşor Dan. Eu, unul, n-am avut.

Reintrat recent în USR, pentru a contrasemna protocolul alianţei USR-PLUS, în urma refuzării de către BEC a alianţei electorale, Nicuşor Dan spune că va demisiona din partid imediat ce situaţia se va rezolva: „Strict formal, în momentul ăsta sunt (n.r.: membru USR). Nu am urmărit cu atenţie dacă BEC a validat listele de candidaţi, după aceea o să revin la situaţia mea iniţială de independent. E o chestiune de câteva zile.”, a precizat Nicuşor Dan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri