PSD: Voucherele de vacanță trebuie acordate în actualul format. Membrii guvernului care cer suspendarea lor să manifeste discernământ

Data actualizării: Data publicării:
vouchere de vacanta
Foto: Captură TV Digi24

Partidul Social Democrat transmite, într-un comunicat de presă, că voucherele de vacanță trebuie să fie acordate, în actualul format, și nu sub formă de numerar, doar acelor bugetari care au un salariu lunar mai mic de 8000 de lei net, lunar. PSD astfel solicită tuturor celor care s-au pronunțat public pentru suspendarea acordării tichetelor înainte de o decizie oficială, „să se manifeste cu discernământ și responsabilitate, lucru valabil, de altfel, pentru orice membru al guvernului”. 

„PSD insistă pentru menținerea voucherelor de vacanță! Reforma fiscal-bugetară este absolut necesară și se va face, dar nu cu prețul sacrificării lucrurilor bune care și-au probat utilitatea în timp. 

Voucherele de vacanță continuă să reprezinte un serios și necesar instrument de sprijin, nu doar pentru industria turismului național, ci și de ordin social. Trebui acordate în continuare, însă, nu oricum și nu oricui! 

Soluția justă, pe care PSD o susține, este ca voucherele de vacanță să fie acordate, în actualul format (deci, nu sub formă de bani), doar acelor bugetari care au un salariu lunar mai mic de 8000 de lei net, lunar. 

PSD solicită tuturor celor care s-au pronunțat public pentru suspendarea acordării voucherelor de vacanță înainte de o decizie oficială, să se manifeste cu discernământ și responsabilitate, lucru valabil, de altfel, pentru orice membru al guvernului”, arată un comunicat de presă al partidului. 

Voucherele de vacanță vor crește la 1.600 de lei pentru cei care au salarii de până la 8.000 de lei în mână, a anunțat marți ministrul Finanțelor. Marcel Boloș precizează că acestea vor fi impozitate cu 10% pentru contribuția la sănătate, tocmai de aceea le crește și valoarea.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri