Replica lui Ciolacu pentru Motreanu, care i-a cerut demisia: „Toată lumea are dreptul de a avea opinii”

Data publicării:
CIOLACU
Prim-ministrul Marcel Ciolacu. FOTO: gov.ro

Toată lumea are dreptul la opinii, i-a transmis Marcel Ciolacu prim-vicepreşedintelui PNL Dan Motreanu, care declarase că prim-ministrul ar trebui să-şi depună mandatul dacă proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi respins de CCR.

Întrebat marți dacă este pregătit să garanteze cu funcţia pentru proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Marcel Ciolacu a răspuns: „Categoric, şi mă duc la CCR ca pe urmă să decid şi în locul CCR-ului, nu? Trăim într-o ţară liberă şi toată lumea are dreptul de a avea opinii”.

„Am un program coerent de care mă voi ţine în fiecare zi”, a adăugat el.

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a acuzat PSD că a depus intenţionat un proiect de lege neconstituţional pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi a susţinut că Marcel Ciolacu ar trebui să-şi depună mandatul de premier dacă iniţiativa legislativă este respinsă de CCR.

„Marcel Ciolacu ar trebui să îşi depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituţională. Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu. În toţi aceşti ani, PNL a susţinut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL - privind anularea şi, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR. Astăzi Marcel Ciolacu se bate cu pumnii în piept că ar fi eliminat pensiile speciale pentru parlamentari. De fapt, proiectul depus de Alfred Simonis (PSD) este în mod intenţionat neconstituţional. În mod incorect, Marcel Ciolacu acuză PNL de faptul că nu a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor”, a scris Motreanu luni, într-un mesaj pe Facebook.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri