RISE Project: Codrin Ștefănescu primește 2 milioane de euro din vânzarea unui teren retrocedat ilegal

Data publicării:
Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, urmează să încaseze suma totală de 2 milioane de euro din vânzarea unui teren care a ieșit din proprietatea statului printr-o decizie de retrocedare ilegală, scrie RISE Project, miercuri. Potrivit sursei citate, terenul a ajuns la liderul social-democrat după un șir de tranzacții încheiate la prețuri de fațadă.

codrin-stefanescu-dna-inquamphotos-octav-ganea (2)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Codrin Ștefănescu a vândut, la începutul acestui an, către o societate comercială din grupul Oscar Downstream – patronat de magnatul Alin Niculae – un teren aflat la periferia vestică a Capitalei.

Tranzacția a fost făcută pentru suma de 2 milioane de euro, bani pe care PSD-istul urmează să îi primească în tranșe, până în ianuarie, anul viitor. Deocamdată, a încasat un sfert din această sumă, menționează RISE Project.

Deși, în momentul vânzării, terenul era al lui Ștefănescu, există o hotărâre judecătorească definitivă, potrivit căreia parcela de pământ astfel înstrăinată ar fi trebuit să nu se afle în proprietatea lui, ci în a statului.

Hotărârea e veche de opt ani, dar nicio instituție nu s-a luptat să o valorifice în sens juridic și să ceară, printr-o acțiune suplimentară în instanță, ca terenul lui Ștefănescu să revină în proprietatea comună a cetățenilor.

Din cauza acestui non-combat administrativ, Ștefănescu a ajuns să încaseze astăzi, nestingherit, 2 milioane de euro din vânzarea unui bun care ar trebui să ne aparțină tuturor.

Profitul net pe care secretarul general interimar al PSD îl va obține din întreaga operațiune este de 1,336 milioane de euro.

Contactat de sursa citată, Codrin Ștefănescu nu a răspuns la întrebări.

Citiți articolul integral pe RISE Project.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri