Roman (PNL): În cazul moţiunii USR-AUR aşteptăm motivarea CCR. Moţiunea PSD îşi urmează parcursul

Data actualizării: Data publicării:
florin roman tine un document in mana in parlament.
Florin Roman, deputat PNL. Foto: Facebook

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, marţi, că în cazul moţiunii depuse de USR PLUS şi AUR va fi aşteptată motivarea Curţii Constituţionale, în timp ce moţiunea depusă de PSD îşi va urma cursul, iar Birourile permanente reunite vor stabili un calendar de dezbatere şi vot, dacă documentul a fost depus „în condiţii regulamentare”.

„În cazul moţiunii USR-AUR, atât timp cât Curtea ne spune că a fost depusă neregulamentar, vom aştepta motivarea, iar apoi, după motivare, cu siguranţă vom discuta în Birourile permanente reunite şi modalitatea de finalizare a ei, iar în cazul moţiunii propuse de PSD, dacă lucrurile sunt regulamentare, cu siguranţă, atunci ea îşi urmează parcursul şi urmează ca Birourile permanente reunite să stabilească un calendar de dezbatere şi vot”, a afirmat Roman la Palatul Parlamentului.

El a precizat că, din punctul de vedere al PNL, moţiunea depusă de USR PLUS şi AUR nu poate intra încă pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite.

„Curtea ne spune că moţiunea USR-AUR a fost depusă neregulamentar. Suntem obligaţi să aşteptăm motivarea Curţii pentru a şti la care din cele două situaţii ne referim şi ce trebuie reparat. În cazul moţiunii PSD - acum o studiază colegii noştri să vedem dacă a fost depusă în condiţii regulamentare. Dacă condiţiile regulamentare sunt îndeplinite, BPR urmează să stabilească calendarul. În cazul în care constatăm că nu e depusă în condiţii regulamentare, vom semnala acest lucru”, a adăugat deputatul PNL.

Curtea Constituțională a admis, marți, în unanimitate, sesizarea premierului Florin Cîțu privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR și a constatat că există un conflict juridic între Parlament şi Guvern, potrivit unui comunicat de presă. Pe de altă parte, însă, pentru că Parlamentul nu a dezbatătut moțiunea de cenzură, CCR cere Parlamentului să dezbată și să voteze moțiunea depusă. Parlamentul trebuia să își îndeplinească obligația constituțională de a dezbate moțiunea de cenzură, mai precizează CCR.

Partidul Social Democrat a depus, marți, o moțiune de cenzură semnată de 157 de parlamentari PSD. Moțiunea are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”. Potrivit informațiilor din USR PLUS, parlamentarii partidului vor vota orice moțiune va ajunge la vot.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri